Parcuri industriale, sănătate, drumuri – singurele șanse la bunăstare
Candidații PNL la alegerile din 9 iunie susțin că înființarea de parcuri industriale, alături de investițiile în infrastructură și Sănătate, sunt calea sigură (și singura) pentru dezvoltarea județului nostru.
“Durerile oamenilor modești sunt durerile noastre ale tuturor. Cu toții vrem un sistem de sănătate care să respecte pacientul, cu toții vrem locuri de muncă mai bine plătite decât salariul minim pe economie, cu toții vrem drumuri civilizate. De la cel mai modest om, până la neurochirurgi. Acest plan se adresează tuturor și nu este greu de înțeles.
Eu îi chem alături de mine pe cei care știu că dezvoltarea aduce bunăstare. Se poate face doar prin parcuri industriale, fluidizare a tuturor căilor de acces, inclusiv poduri, prin eforturi. Pentru a arăta cât de fezabile sunt, am dat exemplele altor județe: Prahova, Bihor, chiar și Maramureș – un județ pe jumătate cât Argeș. A deschis un parc industrial pe fonduri europene și mai vrea încă șase.
Sunt două opțiuni: cea a PSD care consideră că lucrurile trebuie să rămână așa cum sunt fiindcă e bine așa, și opțiunea PNL care spune că trebuie neapărat găsite formele și formulele pentru dezvoltarea județului, pentru a ne fi mai bine. Pentru a demonstra că sunt viabile am dat exemple alte județe din țară unde s-a dovedit că se poate”, a declarat Radu Perianu, candidat PNL la președinția CJ Argeș.
La conferința de presă de astăzi, Radu Perianu a comentat în legătură cu promisiunile adversarilor politici.
“Eu nu mai cred în promisiunile electorale ale PSD. Și acum 4 ani vorbeau de spital și poduri peste râul Argeș, și acum 8 ani vorbeau despre poduri… Vreau să vă reamintesc că după 1990 s-a făcut un singur pod mare în Argeș, anume cel de la Căteasca. A fost făcut cu costuri uriașe, a funcționat opt ani și de trei ani e închis pentru că nu mai prezintă siguranță la trafic. Acestea sunt mărețele investiții PSD în Argeș. În același timp, ce i-a împiedicat să facă spital?
Atrag atenția că, în anul 2027, programul cu fonduri europene se încheie. Prin urmare, în ipoteza în care ar mai fi rămas unele axe de unde să se acceseze bani, se finalizează atunci. DIscuțiile teoretice nu sunt decât praf în ochii electoratului, pentru că puteau să facă, aveau și banii, trebuiau doar să scrie proiectul. Ideea Spitalului Municipal aparține PNL la nivel central.
În 2007, guvernul liberal a cerut Primăriei Pitești și primarului de la acel moment să pună la dispoziție un teren pentru că vor finanța construcția unui spital municipal. S-au lungit atât de mult lucrurile și s-au tergiversat atât de mult, de către primăria PSD a Piteștiului, astfel încât acea finanțare a căzut. Alții au înțeles, noi nu am fost în stare. Când a fost găsit acel teren, a fost prea târziu. De precizat că Piteștiul este una dintre puținele reședințe de județ care nu are un spital municipal”
Un Comentariu
Strulea
Parcuri industriale, bun. Dar singurele sanse la bunastare sunt parcurile industriale? Serios?! Chiar la nimic altceva nu ne mai putem gandi?