Argeș. Un bărbat a fost reținut în dosarul de evaziune fiscală.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat, în cursul zilei de ieri, 06 martie a.c., 23 de percheziții domiciliare, pe raza a patru județe și municipiului București, în vederea administrării probatoriului într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. După administrarea probatoriului, o persoană a fost reținută, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri și documente contabile cu valoare probatorie.
După administrarea probatoriului, un bărbat, de 31 de ani, cu permis de ședere în județul Ilfov, a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Știrea inițială
La data de 06 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în executare 23 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza a patru județe și municipiului București, în vederea administrării probatoriului într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Dintre activitățile de percheziție, una este în județul Vâlcea, una în județul Timiș, trei pe raza județului Argeș, 12 pe raza județului Ilfov și șase în municipiul București.
Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat date şi informaţii că, în perioada 2016 și până în prezent, patru cetățeni de origine chineză, în calitate de asociați și administrator ai unei societăți comerciale din municipiul București, ar fi evidențiat, în actele contabile și în alte documente legale, cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, reprezentând achiziții de bunuri și servicii de la 11 societăți comerciale.
Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat, în această fază a cercetărilor, la aproximativ 700.000 de lei.
De asemenea, în luna octombrie 2016, respectiv în luna aprilie 2017, societatea vizată ar fi omis să înregistreze în actele contabile veniturile obţinute în urma vânzării subevaluate a două bunuri imobile, situate în București și Ilfov, pentru a micșora baza impozabilă pentru taxele și impozitele datorate bugetului consolidat al statului.
7 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.
Activitățile de percheziție au fost desfășurate împreună cu polițiștii de investigare a criminalității economice din București, Vâlcea și Timiș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.