Clubul Sportiv Municipal Piteşti a încheiat anul cu un moment festiv. Acesta a avut loc luni seara, de la ora 17, la sediul Filarmonicii Piteşti, atunci când s-a desfăşurat festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi din 2016. Cel mai aşteptat moment a fost la decernarea titlului de Sportivul anului. CSM Piteşti este cel mai puternic club sportiv din Argeş, obţinând în fiecare an sute de medalii, la diverse discipline sportive.
Sportivii anului
Evenimentul de luni a reunit personalităţi din lumea sportului şi din administraţia locală, sportivi şi antrenori. Oficiile de gazdă au fost asigurate de directorul clubului, Gheorghe Dinu, şi de fostul conducător al Teatrului „Al. Davilla”, Sevastian Tudor.
Sportivii anului 2016 au fost desemnaţi înotătorul Bogdan Scarlat şi cele două „Aline de aur”: Alina Zaharia şi Alina Cheru. Ele sunt absolvente ale Facultăţii de Educatţie Fizică şi Sport din Piteşti şi au devenit campioane europene de Judo Kata, stilul Jun No Kata, titluri obţinute în Italia. De asemenea, sportivele s-au clasat pe locul şapte la Campionatele Mondiale de Kata, stilul Jun No Kata, din Malta. Ambele sunt membre ale Academiei de Judo Kodokan – Tokio, Japonia.
Bogdan Scarlat nu a putut fi prezent la festivitate, întrucât nu s-a întors de la Campionatul Mondial pentru seniori din Canada, acolo unde a participat recent în probele de 400 m şi 1500 m. Premiul a fost ridicat de mama sportivului. De asemenea, de la premiere a lipsit şi Alina Zaharia.
Premiii, pe secţii
Iată care au fost cei mai buni sportivi, pe secţii:
Radioamatorism
Locul I – Cristian Negru: locul trei la Campionatul Naţional de Unde Ultra Scurte.
Sambo
Locul I – Lavinia Lioveanu: componentă a lotului naţional de sambo, seniori. Multiplă medaliată la Campionatele Naţionale de Sambo, tineret şi seniori; anul acesta a cucerit titlul naţional la seniori.
Baschet
A fost premiată echipa de baschet masculin, care activează în divizia B, pregătită de Narcis Şufariu. Formaţia este clasată pe locul 5, după un parcurs foarte bun în acest tur de campionat. Au primt premii Alexandru Neguţ, căpitanul echipei, Mihai Căprărescu, un jucător de perspectivă care a debutat şi în Liga Naţională, Narcis Şufariu, antrenorul principal, precum şi Alexandru Ziguli, secundul.
Lupte Greco-Romane
Locul I – Mihai Croitor: medaliat cu aur la Campionatele Naţionale, cadeţi, categoria 85 kg; locul trei la Campionatele Balcanice, cadeţi, categoria 85 kg; locul trei la Cupa României, cadeţi, categoria 100 kg; este pregătit de tatăl său, Ovidiu Croitor, un antrenor cu greutate, la propriu şi la figurat.
Box
Locul I – Antonios Savu: locul trei la Campionatele Naţionale de Tineret, categoria 81 kg; locul trei la Cupa României, tineret, categoria 81 kg.
Kaiac-Canoe
Locul I – Ştefania Luca: componenră a lotului naţional de juniori în probele de canoe; multiplă campioană naţională de juniori în proba de canoe 1 pe distanţele de 3.000 m şi 200 m; locul I la Campionatul Naţional de viteză, juniori, în proba de canoe 1, pe distanţele de 500 m şi 200 m;
Atletism
Locul I – Denisa Dragomir: componentă a lotului naţional de alergare montană, campioană naţională a acestei probe în ultimii patru ani, campioană şi vicecampioană balcanică împreună cu echipa României în proba de alergare montană; locul şapte cu echipa României la Campionatul Mondial de Alergare Montană.
Înot
Locul I – Bogdan Scarlat: component al lotului naţional de seniori, un obişnuit al podiumului la Campionatele Naţionale de seniori, un sportiv ce poate deveni o certitudine pentru a reprezenta cu succes România la Jocurile Olimpice de la Tokio, din anul 2020; este pregătit de fostul antrenor al preşedintei de azi a Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec.
Judo
Locul I – Alexandru Raicu: component al lotului olimpic de tineret, locul trei la Cupa Europeană din Cehia, campion naţional la sub 23 ani, tineret, locul trei la Campionatul Naţional sub 21 ani, juniori.
Monica CRISTEA