Ion Georgescu a ieșit din închisoare. Ce se întâmplă mai departe cu primarul suspendat.
Instanța a admis, în urmă cu puțin timp, o cerere a primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, decizia de arest preventiv fiind schimbată cu cea de arest la domiciliu.
“GEORGESCU ION, în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni, împotriva încheierii din data de 21 decembrie 2023 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş – Secţia penală, în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2.
Desființează încheierea contestată şi, rejudecând, în baza art.348 C.p.p. rap. la art.242 alin. 2 C.p.p. cu referire la art.207 alin.(6) ?i 218 C.p.p şi urm. C.p.p., înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat prin încheierea penală nr. 143/05.10.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul 4939/109/2023 cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.12.2023 până la data de 26 ianuarie 2024, inclusiv. În baza art.221 alin. 1) C.pr.pen. impune inculpatului Georgescu Ion pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, situat în oraș Mioveni, str. 1 Decembrie, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.(2) lit. (a) ?i (b), pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu martorii Nicolae Valerică, stoian Mircea, Potecă Teodor – Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana – Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora.
Stabileşte ca autoritate pentru supravegherea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, IPJ Argeş, prin serviciul specializat. În baza art.221 alin.4) C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 68/UP/05.10.2023 ?i plasarea lui în arest la domiciliu dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Copia prezentei se va comunica instituţiilor prev. de disp. art.221 alin.8 C.pr.pen. În baza disp. art.275 alin. (3) C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu astăzi, 28 decembrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală”, se arată în decizia instanței.