Cine modernizează calea ferată București – Pitești. Turcii de la Yapi, desemnați câștigători pentru lucrări pe 197 km.
Ofertele depuse de Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş pentru cele două loturi de pe intervalul CF CHITILA – GOLEȘTI (196,7 km), aferent liniei București – Pitești, au fost desemnate câștigătoare, a informat CFR Infrastructură. Acestea însumează 583 milioane de lei.
Regionala București a desemnat ofertele câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF 101 București – Pitești, investiție finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit CFR Infrastructură.
Contractele de achiziţie publică urmează să fie semnate de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.
– Lotul 1: Chitila – Ciocănești (firul II) și Ciocănești – Titu (fir I și II), de la km 10+600 la km 49+780 (linii curente și directe din statiile Săbăreni, Ciocănești și Ghergani)
Oferta financiară desemnată câștigătoare: 257,32 milioane de lei (fără TVA)
Valoarea estimată: 304,26 milioane de lei (fără TVA).
– Lotul 2: Titu – Călinești – Golesti (fir I și II), de la km 49+980 la km 95+000 (linii curente si directe din statiile Fusea, Mătăsaru, Găești, Leordeni și Călinești).
Oferta financiară desemnată câștigătoare: 326,55 milioane de lei (fără TVA)
Valoarea estimată: 386,63 milioane de lei (fără TVA).
Lucrările de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe cei 196,7 km CF au drept scop aducerea liniei în parametrii proiectați, creşterea vitezei maxime de circulaţie a trenurilor de călători la 120 km/h, eliminarea costurilor cauzate de restricții, creșterea eficienței activității de operare și maximizarea gradului de siguranță.
În cadrul celor două contracte se vor executa lucrări pe o lungime totală de 196,7 km CF, pe intervalul CF CHITILA – GOLEȘTI, prin înlocuirea la rând a următoarelor elemente componente ale suprastructurii căii: șină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale, cupoane de tranziție, traverse normale și speciale din lemn (pentru aparate de cale și poduri), contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri, traverse de beton complet echipate, dale elastice pentru treceri la nivel, material mărunt, piatră spartă, inclusiv lucrări pentru realizarea căii fără joante.
Pentru linia de cale ferată București – Pitești, CFR Infrastructură primise patru oferte pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, estimate la peste 660 de milioane de lei.
Foto descriptiv