Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 15-18 august 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
Vernisajul expoziției Atelierului de creație „IconArT – Artă tradițională iconografică”, marți, 15 august, de la ora 18.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.
Primăria Municipiului Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești, ediția a III-a a Atelierului de creație „IconArT – Artă tradițională iconografică”, în perioada 12-15 august 2023. La atelier s-au înscris copii cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, care vor învăța să picteze icoane pe sticlă, sub îndrumarea artiștilor plastici Stela Maria Lucici și Ruxandra Maria Ciobanu, membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Pitești. Cursurile se vor desfășura în intervalul 12-14 august 2023, între orele 18.30 și 20.00, într-un spațiu special amenajat în Piața Primăriei Municipiului Pitești. Vernisajul expoziției realizate de elevi va avea loc marți, 15 august, de la ora 18.00, în fața Primăriei.
Dezbaterea cu tema “Pictura între Credință și Libertate”, în cadrul proiectului sub genericul “Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-le invitate pe Stela Maria Lucici și pe Ruxandra Maria Ciobanu, artiști plastici, membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Pitești, eveniment care va avea loc miercuri, 16 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Le-am invitat pe doamnele Lucici și Ciobanu, nume consacrate în arta plastică românească, pentru a discuta despre Atelierul de creație IconArT, ediția a III-a, despre arta religioasă, dar și despre Tabăra Națională de Creație Plastică – Pictură, Grafică Pitești, ediția a VIII-a, ambele evenimente fiind organizate de către Centrul Cultural Pitești”, spune Jean Dumitrașcu.
Dialogul cu tema “Tehnici de supravieţuire”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe Relu Nica, alpinist – paramedic, eveniment care se va desfășura joi, 17 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Viaţa este minunată şi merităm s-o trăim armonios!
Invitatul meu, Relu Nica, s-a născut în Piteşti, dar locuiește în Curtea de Argeş. Practicant de arte marţiale din anul 1984 şi îndrăgostit de munte, a început alpinismul în același an, ca amator, iar în 1991 a avut prima acţiune de alpinism industrial. A construit parcuri de aventură prin toată ţara – unele au peste 200 de ateliere -, iar majoritatea sunt concepute integral de Relu Nica. A participat la expediţii în numeroase zone sălbatice din România şi din alte ţări ale Europei, precum şi din Asia şi Africa. Miile de nopţi de aventură petrecute la cort sau în adăposturi sub cerul liber au dus la acumulări interioare cu încărcătură energetică benefică. În anul 2000 s-a mutat pe Transfăgărăşan şi a desfăşurat numeroase acţiuni de salvare alături de colegii de la Salvamont Curtea de Argeş. De asemenea, a participat la acţiuni de educaţie montană şi ecologie alături de cluburi montane sau pe cont propriu. Din anul 2007 organizează cursuri de supravieţuire în natură, în variate situaţii. A absolvit cursul Smurd şi a devenit paramedic în anul 2015. Vă aştept cu mare drag la Centrul Cultural Piteşti pentru a afla informații despre tehnici de supravieţuire ale alpinistului-paramedic Relu Nica şi pentru a afla despre ultimele sale activităţi minunate!”, spune Simona Vasilescu.
Dialogul cu tema “Rolul benefic al îmbrățișărilor”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Omul, între breaking news și armonia sufletului”, susținut de psihologul-clinician Violeta Carmen Popa, eveniment care va avea loc joi, 17 august, de la ora 17.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Îmbrățișarea înseninează viața. Îmbrățișarea este energia vindecătoare cu care ne naștem și pe care o purtăm în noi. Când ne îmbrățișăm suntem mai mult de doi, suntem familie, suntem vise posibile, suntem unitate, suntem suflete conectate”, spune Violeta Carmen Popa.