A venit vara, acoperă-mi inima cu ceva, cu o petrecere sau poate chiar două și nu cu altceva. Probabil că dacă ai ajuns aici, înseamnă că îți plac petrecerile. Pe lângă socializare, îți mai place să îți torni ceva în pahar și să te bucuri de compania celor din jurul tău sau poate de muzică. Totuși, având în vedere toată alergătura din timpul săptămânii, ar fi chiar indicat să mai mergi la o petrecere și să te relaxezi puțin. Și dacă cineva vine la tine și îți spune că ar trebui să nu mai ieși atât de des, închină un pahar pentru el. Nu există o vârstă universală la care se termină distracția. Poți să te distrezi toată viața dacă vrei, doar că ai nevoie de un echilibru în tot ceea ce faci, inclusiv atunci când e vorba de petreceri și alcool.
Fie că mergi la un local cochet care este într-o grădină izolată de stradă, în club sau chiar în curtea unui prieten, ceea ce nu o să lipsească de pe masă vor fi sticlele de alcool. Poate că ați vorbit între voi cu ce aduce fiecare sau ați aplicat metoda gazda sau sărbătoritul. Ce sunt aceste metode? Gazda sau sărbătoritul fac cinste, ceea ce poate să fie bine sau nu pentru tine. De obicei, la petreceri există o tendință de a se aduce sau de a se consuma puțin peste măsură. În cazul în care ai rămas cu băutură în plus, nu înseamnă că trebuie neapărat să o consumi pe toată. Poți să o pui la păstrare undeva și să o bei la următoarea petrecere.
Mai avem și două sfaturi bătrânești legate de băutul resposabil. Îți recomandăm să nu amesteci băuturile și să te hidratezi. Mai mult ca sigur că ai mai auzit regulile astea, dar chiar sunt foarte importante, așa că încearcă să le urmezi.
Dacă ai ajuns până aici și te-ai dus la frigider să deschizi o sticlă de vin sau o bere rece, îți recomandăm să citești în continuare articolul în care o să vorbim despre ce băuturi nu ar trebui să lipsească de la orice petrecere și care să fie pe placul tuturor.
Berea – un clasic cu care nu ai cum să greșești
Berea este clasică în ceea ce privește băuturile alcoolice, iar asta nu este ceva recent. Berea datează de pe vremea mesopotamienilor, adică de aproximativ 4000 de ani. Nu știm cât de populară era berea pe atunci, dar cu siguranță știm că în zilele noastre este foarte populară. Oricine a băut cel puțin o bere rece într-o zi călduroasă și a răsuflat ușurat.
Un alt plus pe care îl are berea este că poate să fie și fără aclool. Așa că, dacă la petrecere sunt oameni care nu beau alcool sau sunt cu mașina, se pot bucura și ei de o băutură bună și rece.
Vinul – un alt clasic
La fel ca berea, și vinul încântă papilele gustative ale oamenilor de mii de ani. O sticlă de vin este mereu potrivită la o petrecere, mai ales dacă ești genul mai retras și vrei mai mult să te relaxezi cu o băutură gustoasă și aromată. Când ajungi la o petrecere la care nu ai neapărat chef să dansezi, un pahar de vin bun o să te detensioneze. De obicei ai de ales dintre trei tipuri de vin.
Vinul roșu este cel mai bogat în arome dintre toate trei și este și cel mai greu de falsificat. Când bei un vin roșu, nu simți doar buchetul îmbietor, ci simți întreaga pajiște înflorită. Urmează vinul alb care nu este atât de aromat, dar merge de minune cu un platou de brânzeturi sau cu apă minerală pentru a face șpriț. Urmează și alegerea de mijloc, vinul rose care nu este nici roșu, dar nici alb, de aici și numele. Dacă vrei un vin temperat, dar totuși aromat, un vin rose este potrivit pentru tine.
Coniacul – rafinamentul servit la 50 ml
Coniacul face parte din categoria băuturilor fine, dar și foarte tari. Tocmai de aceea este și indicat să o consumi în cantități mici, de obicei la 50 ml. Dar ce este mai exact coniacul? Este o băutură alcoolică, obținută prin distilarea anumitor vinuri și păstrarea ulterioară a produsului în butoaie de lemn, de obicei stejar.
Șampania – regina serii
Am ajuns și la regina din orice seară de petrecere, șampania, pe care multă lume o confundă cu vinul spumant. Vinul spumant are bule mult mai mari, comparativ cu șampania. Pe lângă asta, vinul spumant are și un gust mult mai definit, în schimb șampania este mult mai soft.
Dacă ai de sărbătorit o ocazie specială, o sticlă de șampanie este cel mai potrivit mod prin care să faci asta. Nu este de mirare că înainte să intre prima dată la apă, în cinstea vapoarelor se sparge o sticlă de șampanie.