Piteşti. Dezvăluiri cutremurătoare din cluburile de noapte: „Fetelor li se pun droguri în băutură!”
Viaţa de noapte este plină de tentaţii, dar şi de pericole. Un tânăr care frecventează cluburile din centrul municipiului a acceptat să ne facă o serie de dezvăluri, după ce, susţine acesta, a fost martorul unor ilegalităţi petrecute în mai multe localuri unde se dau petreceri care ţin până dimineaţa.
„Trofee” și belele
Clientela e formată din numeroase grupuri de tineri, iar în aceste anturaje se strecoară (sau sunt strecurate) minore, de obicei fete de 15-17 ani. Multe dintre aceste puştoaice nu au o situaţie materială care să le permită consumaţii într-un local de „fiţe” şi devin prada băieţilor de bani gata sau a afaceriştilor obscuri care îşi permit să „spargă” sume colosale la astfel de petreceri.
Ce au ei de câştigat? În primul rând „trofeele” (fetele), de care profită în cele mai multe cazuri, dar mai ales un plus la imaginea de lideri, în anturaje şi în afara lor. În faţa acestora, tinerele devin rapid… maleabile după câteva shot-uri sau cocktail-uri cu alcool, renunţând astfel la inhibiţii.
În cercurile grele, sunt cunoscute şi alte metode prin care puştoaicele pică pe mâna „leilor” cu tatuaje şi lanţuri la gât.
„Puţini vorbesc, lumea se fereşte, dar anumitor fete li se pun droguri în băutură! Unele ştiu bine ce le aşteaptă, altele habar nu au ce le paşte. De obicei, după ce consumă băuturile respective, se lasă total în voia acestor indivizi. Ei fac ce vor, apoi, cu ele.
Multe fete se trezesc dimineaţa şi nici nu îşi mai amintesc ce au făcut. Mai târziu, unele ajung să fie şantajate; de obicei se întâmplă asta când vor să rupă legătura cu respectivii. Le sunt arătate filmări compromiţătoare şi multora le e teamă să facă plângere la Poliţie, ca să nu afle părinţii, să nu se facă de râs…”, ne-a mărturisit P.V.
Realitatea, cenzurată la radio şi TV
Din nefericire, multe fete caută astfel de distracţii şi se expun conştient în faţa acestor indivizi. De-a lungul anilor, artiştii hip-hop autohtoni s-au inspirat din această realitate șocantă, viața periculoasă din cluburile de noapte fiind aleasă ca temă principală în piesele compuse.
Ca să cităm din „clasici”:
„Nu ai nevoie de cure sau diete/Vrei forme pline și abordări directe/Oricum, cocaina și pastilele/Îți mențin greutatea și liniile/E blasfemie să le acoperi/Hai, mișcă-te, știu că îți place să suferi” – (Sişu şi Puya, „Mişcă-te”).
Versurile inspirate de realitatea din stradă au fost cenzurate la posturile radio şi TV sau nu au fost difuzate. Poate că era mai bine ca toată lumea să ştie ce se petrece de fapt, în cluburi. Iar asta nu e totul.
„Şi între băieţi apar, des, conflicte. La băutură, unii încep să le facă avansuri fetelor cu partener, respectivii se iau la bătaie şi sunt scoşi în afara localului, unde scandalul continuă. Sunt destule astfel de intervenţii”, a continuat interlocutorul nostru.
Elita și snobismul
De ce nu sunt prevenite astfel de situaţii? Cunoscătorii, inclusiv oamenii legii, ştiu că se consumă droguri în club, şi totuşi nu se fac controale serioase. De ce li se permite accesul minorilor?
P.V.: „Există un filtru la intrare, sunt băieţii care îţi dau sau nu acceptul. Se uită la tine, la faţa ta, la hainele de pe tine şi spun: tu intri, tu nu intri. Absolut subiectiv”.
Ştim că mai există o categorie de clienţi, să o numim „elita” cluburilor de noapte. Vorbim de persoane cu foarte mulţi bani care cred că au la mână pe oricine, nu îşi asumă faptele sau le muşamalizează rapid. Uneori sunt depistaţi, dar cum ajung să răspundă pentru ceea ce au făcut?
Ne aducem aminte de cazuri „celebre” cu băieţi de bani gata care au produs accidente mortale, după distracţia cu băutură şi droguri în club: Mario Iorgulescu. Ce e de făcut?
În opinia mea, e bine să urmărim puţin evoluţia acestor cluburi de noapte. Vă aduceţi aminte, cu siguranţă, de celebrele discoteci. În aceste spaţii fără mari pretenţii, cu două boxe, un joc de lumini şi un DJ, lumea venea să se distreze strict pentru a dansa și a se simţi bine.
În fapt, nimeni nu simţea nevoie să arate că e bogat, puternic sau vreun mare Don Juan. Credem că tocmai acest soi de snobism şi dorinţă de a epata au condus la schimbările pe care le vedem în ziua de azi: un „ghem” de tentaţii periculoase pentru tineri şi tinere.
Părinţi, fiţi pe fază!
Prin urmare, orice părinte trebuie să fie conştient şi în alertă din momentul în care copilul minor pleacă de acasă, noaptea, la petreceri, în cluburi. Chiar dacă intenţiile tinerilor sunt de a consuma moderat băuturi alcoolice sau de a nu consuma deloc, în anumite anturaje se pot introduce substanţe interzise, fără ca aceştia să ştie de ele. Mai grav, fără să ştie că au şi consumat!
Orientarea către sport, am mai spus-o, este un pas lateral în faţa tentaţiilor! După câteva ture de teren şi un meci de fotbal, cu siguranţă puştanul va prefera să ajungă, noaptea, în patul de acasă, decât pe canapeaua din club. Orice altă activitate care produce sentimente de fericire şi realizare este de preferat în faţa „descătuşării”, într-un club de noapte. Ca adult, ştii ce ai de făcut şi îţi asumi! Dar asta este o altă poveste care se poate încheia cu… belele.