„Nu am ce sa ma imbrac!” – aceasta este cea mai des intalnita fraza pe care o spune orice femeie. O stim cu totii, am auzit-o de o mie de ori. Ei, bine, nu-ti face griji. Nu esti singura! Acest lucru ni s-a intamplat prea des. Si desi suntem logic constiente de acest paradox de fiecare data, oricare dintre noi a simtit in acele momente ca dulapul nu avea nimic pregatit pentru o anumita oaczie.
Trebuie sa ne dam seama ca acest sentiment de nemultumire inseamna de obicei doua lucruri:
1. Dulapul trebuie sa fie curatat;
2. Trebuie sa regandesti obiceiurile de cumparaturi.
Urmarim mereu cele mai recente tendinte in moda si nu pierdem niciodata o reducere, dar de multe ori ajungem sa ne umplem dulapurile cu piese care rar vad lumina zilei. Asa ca, daca te hotarasti sa-ti aranjezi dulapul si sa pastrezi doar lucrurile pe care le porti efectiv, vei descoperi ca vei ajunge sa ai si mai multe optiuni de tinuta decat inainte.
De ce este mai putin mai mult?
De la publicarea ghidului de dezordine al lui Marie Kondo, tot mai multi oameni au inceput sa fie atenti la ceea ce cumpara si la ceea ce pastreaza. Intr-o lume in care suntem agresati de fast fashion, in care nenumarate tendinte noi apar si se schimba constant in fiecare zi, poate fi coplesitor sa tii pasul cu cele mai recente tendinte. Prin urmare, ideea de a cumpara pur si simplu mai putin si, prin urmare, de a fi mai relaxat este tentanta pentru multi.
Obisnuim sa credem ca o garderoba plina este cheia unor tinute grozave. Dar nu este vorba despre cate haine ai, ci despre ce ai.
Cand vine vorba de a te imbraca cu mai putin, calitatea este inaintea cantitatii, in timp ce caracterul practic si stilul personal ar trebui sa fie pe primul loc. O abordare minimalista a garderobei tale te poate ajuta sa explorezi mai mult din ceea ce ai deja, avand totodata un impact pozitiv asupra portofelului tau si asupra mediului.
Industria modei produce aproximativ 1,2 miliarde de tone de emisii de CO2 in fiecare an si, prin urmare, este responsabila pentru 5% din emisiile globale. Ca sa nu mai vorbim de cantitatile uriase de apa necesare pentru fabricarea tesaturii.
Dar daca cumparam mai putine haine de calitate superioara, putem contribui la reducerea deseurilor globale prin extinderea ciclului de viata al hainelor noastre. Si cand avem articole de imbracaminte care rezista mai multe sezoane, ani, chiar decenii, este mai usor sa cumperi mai putine si sa avem o garderoba durabila.
Industria modei foloseste astfel de colectii capsule pentru a transmite un sentiment de exclusivitate. Dar aceste piese atemporale, in editie limitata, sunt si despre stilul personal si atitudinea fata de viata. Multi credinciosi in acest concept s-au prins de el pentru ca s-au saturat ca cultura de consum sa le spuna ca trebuie sa detina totul si sa urmeze fiecare tendinta.
Cate haine sa ai in dulap
Ca si in cazul multor alte concepte din zona vietii constiente, nu exista un raspuns universal la aceasta intrebare. Unele surse spun ca ar trebui sa iti limitezi garderoba la 50 de piese, altele la 30, unele includ accesorii, altele nu. De fapt, nu este atat de mult despre numar, cat despre intelegerea de ce ai nevoie de fapt.
Primul pas este sa creezi o garderoba de baza, adica haine de care ai nevoie pentru anumite ocazii, cum ar fi sport, somnul si asa mai departe. Dupa aceea, incepe aranjarea garderobei propriu-zise.
Pentru a face acest lucru, mai intai defineste-ti cele mai importante categorii de tinute, de exemplu: munca, petrecere a timpului liber, iesiri si sport. Poti face aceasta alegere analizandu-ti propriul stil de viata si descoperind ce domenii sunt relevante in cazul tau.
Cum sa asortezi 1 tricou pentru 4 ocazii diferite
Multe fashioniste se feresc sa treaca la o garderoba minimalista, temandu-se ca avand mai putine alegeri le-ar putea face tinutele repetitive. Nu este cazul! Pentru a va face o idee despre cum o singura piesa vestimentara poate fi transformata in diferite combinatii, am dori sa demonstram acest lucru folosind un clasic de garderoba de baza, tricoul. Fii uimit de cum poti crea mai multe look-uri diferite cu una si aceeasi piesa!
On the run -Una dintre cele mai populare moduri de a purta un tricou este asocierea cu pantaloni. Pentru un look casual si lipsit de griji, combina tricoul cu blugi mama sau boyfriend si poarta pantofii tai preferati. Daca preferi un stil mai smart, inlocuieste blugii cu pantaloni usori din bumbac si asorteaza cu sandale sau cizme. Poti alege, pentru mai multa originalitate tricouri personalizate femei de la calaexclusive.ro.
In timpul liber – Tricoul este baza aspectului, iar diverse accesorii si alte topuri adauga apoi acel ceva in plus. Combina-ti tricoul cu pantaloni scurti sau cu jambiere intr-o zi calda de vara si lega-ti un pulover usor in jurul umerilor. Acesta nu este doar un element de stil grozav, dar va tine si de cald daca devine prea frig.
Orice tricou poate fi “condimentat” cu doar cateva accesorii si poti crea multe look-uri diferite cu aceleasi piese. De exemplu, daca iti plac palariile, alege o sapca clasica.
Pentru a iesi in oras – Daca cineva spune ca un tricou este prea simplu pentru o iesire in oras, pur si simplu nu a gasit inca tricoul potrivit. Daca vrei sa te imbraci pentru o ocazie speciala, combina-ti topul cu pantaloni lejeri sau o fusta sic – asa ii dai tinutei tale o nota eleganta. Pentru un look si mai sofisticat, poti alege o camasa mulata si un clutch sau o geanta de umar.
La locul de munca -Tinutele office sunt adesea asociate cu croieli simple, motiv pentru care tricourile reprezinta o baza excelenta pentru asociere cu tinute mai formale. In functie de partea de jos pe care o alegi, poti sa bagi intreagul tricou, doar partea din fata, sau sa-l lasi asa cum este in pantaloni. Oricum, atata timp cat il asortezi cu un blazer, pantaloni croiti sau o fusta creion, tricoul tau se va dovedi cu siguranta gata de birou.