Toate casele de pariuri sportive și cazinourile pun la dispoziția clienților diverse jocuri, cunoscute în limbaj popular drept păcănele. Cu siguranță, păcănelele sunt atractive și, din păcate, mulți oameni dezvoltă o dependență în ceea ce le privește. Dacă ești responsabil, însă, te poți bucura de ele fără a pierde mulți bani și chiar bucurându-te de câștiguri substanțiale.
Ai șanse să câștigi la păcănele?
Da, însă ține foarte mult de norocul pe care îl ai și de modul în care îți administrezi banii. Realitatea este simplă: toate aparatele sunt gândite în așa fel încât 10-20% din banii investiți să le revină cazinourilor și caselor de pariuri. În teorie, așadar, dacă investești 10 lei vei recupera doar 8 lei. În practică, însă, poți să pierzi mai mult sau poți să câștigi mai mult.
Dacă vrei să câștigi la păcănele sau măcar să îți controlezi pierderile, iată care sunt regulile pe care trebuie să le urmezi:• Stabilește o limită pe care să nu o depășești. Dacă ai 200 de lei de investit în cazinouri în fiecare lună, limitează-te la cei 200 de lei. Atunci când îi pierzi, oprește-te până luna următoare. Dacă ai norocul să nimerești o specială și să câștigi mai mulți bani, scoate imediat surplusul și continuă să joci bugetul pe care l-ai stabilit;• Nu juca mai mult de 2% din limită pentru fiecare rotire. Miza maximă este de 2% din acea limită și, pe măsură ce aceasta scade, și miza trebuie să scadă;• Oprește-te atunci când ai obținut un câștig. Dacă ai obținut un câștig este bine să nu îl reinvestești. Cea mai inteligentă mișcare pe care o poți face este să te oprești;• Nu juca bani pe care nu îți permiți să îi pierzi. Dacă vrei să experimentezi acele jocuri aparate, este bine să mizezi doar bani de care nu ai nevoie. Șansele să pierzi sunt la fel de mari precum cele pe care le ai să câștigi.
Dacă simți că devii dependent, oprește-te!
Jocurile la aparate pot fi distractive, însă până la un punct. Dacă se transformă în dependență, pot crea extrem de multe probleme. Există câteva semnale care arată că ești dependent:1. Te gândești mereu la joc, ai tulburări de somn și faci tot timpul strategii privind jocul;2. Aloci o perioadă foarte mare de timp jocului de noroc. În general, persoanele dependente își petrec ore întregi jucându-se și dezvoltând sentimente de anxietate și frustrare;3. Investești mai mulți bani decât îți permiți. Daca ajungi să depășești limita stabilită inițial, ai o problemă;4. Nu poți să te abții să nu joci. Dacă nu poți să stai mai mult de o săptămână fără să te joci, ai o problemă;5. Ajungi să îți minți familia în ceea ce privește timpul petrecut în sălile de jocuri și ai adeseori sentimente de vinovăție;
La fel ca orice alt joc, cele de noroc pot fi distractive și îți pot oferi o doză semnificativă de adrenalină. Ai grijă să nu exagerezi și te poți bucura de avantajele acestora!