Emoția primei case sau al primului apartament este unică. Acest gând poate fi copleșitor, dar incitant în același timp indiferent dacă ești proaspăt căsătorit sau nu. Este o adevărată reușită de care ar fi bine să te bucuri cu tot sufletul! Înainte de orice, totuși, trebuie să îți pui câteva întrebări esențiale pentru a știi cum construiești de acum încolo drumul spre locuința mult visată.
Care este prețul unui avans tipic? Tu la ce sumă de bani te încarezi dacă vrei să faci credit ipotecar? Ce trebuie să știi despre creditele ipotecare, ca să nu mai vorbim despre achiziționarea unei asigurări de locuință, planificarea altor cheltuieli neașteptate și protejarea investiției cu un sistem de supraveghere performant? Începe prin a-ți crea o listă de dorințe pentru noua casă, astfel încât să determini clar un buget atunci când te întâlnești cu un specialist în credite ipotecare sau cu un agent imobiliar.
Pentru a ajuta și mai mult fluxul experienței de cumpărare a casei, am compilat pentru tine o listă scurtă, dar utilă de sfaturi pentru proaspeți proprietari:
- Ia legătura cu un agent imobiliar serios
Este important să te asiguri că un agent imobiliar cu cunoștințe temeinice în doemniu va înțelege nevoile și dorințele pe care le ai. Este la fel de important să găsiți un agent cu care să comunici ușor. Caută un agent imobiliar cu experiență, serios, astfel încât să aibă know-how-ul și conexiunile pentru a-ți satisface așteptările în timp util. Cere recomandări membrilor familiei și prietenilor, cercetează site-ul web al unui agent și urmărește prezența pe rețelele sociale, consultând în același timp recenziile online
Iar când găsiți opțiuni potențiale:
- Află dacă agenții respectivi au mai lucrat cu persoane care cumpără pentru prima dată case. De obicei, cumpărătorii pentru prima dată a unei locuințe au nevoi diferite față de cei care au cumpărat și în trecut imobile
- Asigură-te că agentul imobiliar este de încredere și nu păcălește clienții
- Odată ce ai selectat câțiva candidați, solicit un interviu pentru a le evalua experiența, expertiza, stilul, disponibilitatea și chimia dintre voi.
- Întrebă agentul imobiliar despre o proprietate care nu este listată în compania sa, dar care te atrage. Un agent nu se limitează la proprietățile pe care firma le reprezintă și poate încă negocia în numele tău
- Selectează sistemul de supraveghere potrivit
Indiferent de locul și zona în care locuiești a avea un sistem de supraveghere fiabil pentru locuință îți va oferi liniștea sufletească și îți vă va proteja atât investiția, cât și familia. Spy Shop oferă o varietate de produse pentru a te asigura că locuința ta este în siguranță, indiferent dacă ești acasă, la serviciu sau într-o vacanță binemeritată. Ține cont că:
Sitemele de supraveghere sunt de două tipuri:
– sisteme de supraveghere pentru exterior, care sunt recomandate pentru monitorizarea spațiului din jurul unor institutii, companii sau chiar cladiri rezidențiale, parcari etc.
– sisteme de supraveghere pentru interior, care se pretează a fi folosite pentru supravegherea și monitorizarea spațiului din interiorul clădirilor pentru a avea în permanență imagini cu ceea ce se întamplă în casă
- Alege o asigurare de locuință convenabilă
Este musai să ai o asigurare de locuință care să te protejeze în cazul unor pericole la care casa sau bunurile din gospodărie pot să fie expuse. Asigurările se impart în două tipuri:
- Asigurări obligatorii pentru locuință care te protejează împotriva a trei catastofe naturale precum: inundații, alunecări de teren și cutremur.
- Asigurări facultative pentru locuință oferă protecție celor trei riscuri mai sus menționate, dar aici se adaugă și pentru incendiu, tornadă, uragan, ploi torențiale, furtună sau vijelie.
Așadar, caută cât mai multe informații despre aceste trei aspecte pe care le-am descris în articol și obține lămuriri înainte de a face achiziția mult visată.
Sursă foto: Unsplash.com