Liceul Tehnologic – Costești, Argeș este coordonatorul european al proiectului “Ecological and environmentalprotection education in a European context!”, cu nr. 2021-1-RO01-KA220-SCH-000035907.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Este un proiect de parteneriat de cooperare în domeniul educației școlare de schimb de bune practici care se axează pe procesul de învățare și pe activități în sine.
Școlile partenere sunt: Hotelová akadémia – Slovacia, 5th Gymnasio Kalamatas – Grecia, Gölcük Ihsanıye AnadoluLısesı – Turcia și 32 SU s izuchavane na chuzhdi ezici”Sv.Kliment Ohridski” – Bulgaria.
Perioada de implementare este: 28.02.2022 – 28.06.2024.
Grantul aprobat Liceului Tehnologic Costești pentru implementarea proiectului este de 44693 euro.
Proiectul oferă posibilitatea organizațiilor implicate să lucreze la nivel transnațional, împărtășind și confruntând idei, practici sau metode de lucru, producând de asemenea rezultate tangibile. In cadrul proiectului vor fi implicați atât elevi cât și profesori din cele 5 școli partenere. Activitățile ce se vor desfășura în cadrul proiectului sunt în domeniul protecției mediului. Proiectul îşi propune formarea unei atitudini responsabile a elevilor, în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei ambientului prin depozitarea corectă a deşeurilor şi întreţinerea spaţiilor verzi, implicarea în acţiuni de amploare pentru conservarea mediului şi soluţionarea unor probleme de mediu. De asemenea, proiectul contribuie la educarea elevilor în spiritul dezvoltării durabile prin producerea unor schimbări în comportamentul lor în ceea ce priveşte economisirea energiei în viaţa cotidiană, la consolidarea dimensiunii europene a educaţiei prin dezvoltarea unor competenţe necesare educaţiei permanente şi la promovarea valorilor cetăţeniei europene precum responsabilitatea faţă de mediul înconjurător.
Obiectivul proiectului este de îmbunătățire a competențelor, formarea priceperilor și deprinderilor de lucru pentru profesorii și elevii din cele 5 țări partenere, în domeniul educației ecologice și de protecția mediului, pentru a implementa activități educative în școlile din care provin.
Încă de la început a fost stabilită o strânsă cooperare între partenerii proiectului, astfel încât activitățile planificate vor atinge obiectivele specificate. Activitățile, atât cele locale, cât și cele transnaționale vor implica atât elevii și profesorii.
Coordonator proiect, prof. Cozlosche Claudia
initial
Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” – Ștefănești a obținut finanțare pentru un proiect de parteneriat strategic prin programul Erasmus+
Coordonator proiect, prof. Cozlosche Claudia – Violeta
Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” – Ștefănești, Argeș este coordonatorul europen al proiectului “Eco experiences in European schools!” (Experiențe ECO în școli europene!), cu nr. 2019-1-RO01-KA229-063911_1. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Este un proiect de parteneriat strategic în domeniul educației școlare de schimb de bune practici care se axează pe procesul de învățare și pe activități în sine. Școlile partenere sunt: Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi din Turcia, Zespol Szkol Zawodowych nr 1 im. KomisjiEdukacji Narodowej w Bialej Podlaskiej din Polonia, Agrupamento de Escolas Nuno de Santa Maria din Portugalia și Gymnasio Geniseas Xanthis din Grecia. Perioada de implementare este: 01.09.2019 – 31.08.2021. Grantul aprobat Liceului Tehnologic “Dinu Brătianu” pentru implementarea proiectului este de 39888 euro. Proiectul oferă posibilitatea organizațiilor implicate să lucreze la nivel transnațional, împărtășind și confruntând idei, practici sau metode de lucru, producând de asemenea rezultate tangibile. In cadrul proiectului vor fi implicați atât elevi cât și profesori din cele 5 școli partenere. Activitățile ce se vor desfășura în cadrul proiectului sunt în domeniul protecției mediului. Proiectul îşi propune formarea unei atitudini responsabile a elevilor, în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei ambientului prin depozitarea corectă a deşeurilor şi întreţinerea spaţiilor verzi, implicarea în acţiuni de amploare pentru conservarea mediului şi soluţionarea unor probleme de mediu. De asemenea, proiectul contribuie la educarea elevilor în spiritul dezvoltării durabile prin producerea unor schimbări în comportamentul lor în ceea ce priveşte economisirea energiei în viaţa cotidiană, la consolidarea dimensiunii europene a educaţiei prin dezvoltarea unor competenţe necesare educaţiei permanente şi la promovarea valorilor cetăţeniei europene precum responsabilitatea faţă de mediul înconjurător. Obiectivul proiectului este de îmbunătățire a competențelor, formarea priceperilor și deprinderilor de lucru prin susținerea gândirii critice prin predarea și învățarea prin activități formale, non-formale și informale pentru 70 elevi din 5 țări partenere, în domeniul educației ecologice și de protecția mediului, cu scopul conștientizării problemelor de mediu precum și dezvoltarea competențelor pedagogice pentru desfășurarea de activităților formale și nonformale în domeniul protecției mediului pentru 55 profesori din 5 țări partenere cu scopul de a implementa activități educative în școlile din care provin.
Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” – Ștefănești a obținut finanțare pentru un proiect de parteneriat strategic prin programul Erasmus+ Coordonator proiect, prof. CozloscheClaudia – Violeta Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” – Ștefănești, Argeș este coordonatorul europen al proiectului “Eco experiences in European schools!” (Experiențe ECO în școli europene!), cu nr. 2019-1-RO01-KA229-063911_1. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Este un proiect de parteneriat strategic în domeniul educației școlare de schimb de bune practici care se axează pe procesul de învățare și pe activități în sine. Școlile partenere sunt: Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi din Turcia, ZespolSzkol Zawodowych nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej w Bialej Podlaskiej din Polonia, Agrupamento de Escolas Nuno de Santa Maria din Portugalia și Gymnasio Geniseas Xanthisdin Grecia. Perioada de implementare este: 01.09.2019 – 31.08.2021. Grantul aprobat Liceului Tehnologic “Dinu Brătianu” pentru implementarea proiectului este de 39 888 euro. Proiectul oferă posibilitatea organizațiilor implicate să lucreze la nivel transnațional, împărtășind și confruntând idei, practici sau metode de lucru, producând de asemenea rezultate tangibile. In cadrul proiectului vor fi implicați atât elevi cât și profesori din cele 5 școli partenere. Activitățile ce se vor desfășura în cadrul proiectului sunt în domeniul protecției mediului. Proiectul îşi propune formarea unei atitudini responsabile a elevilor, în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei ambientului prin depozitarea corectă a deşeurilor şi întreţinerea spaţiilor verzi, implicarea în acţiuni de amploare pentru conservarea mediului şi soluţionarea unor probleme de mediu. Deasemenea, proiectul contribuie la educarea elevilor în spiritul dezvoltării durabile prin producerea unor schimbări în comportamentul lor în ceea ce priveşte economisirea energiei în viaţa cotidiană, la consolidarea dimensiunii europene a educaţiei prin dezvoltarea unor competenţe necesare educaţiei permanente şi la promovarea valorilor cetăţeniei europene precum responsabilitatea faţă de mediul înconjurător. Obiectivul proiectului este de îmbunătățire a competențelor, formarea priceperilor și deprinderilor de lucru prin susținerea gândirii critice prin predarea și învățarea prin activități formale, non-formale și informale pentru 70 elevi din 5 țări partenere, în domeniul educației ecologice și de protecția mediului, cu scopul conștientizării problemelor de mediu precum și dezvoltarea competențelor pedagogice pentru desfășurarea de activităților formale și nonformale în domeniul protecției mediului pentru 55 profesori din 5 țări partenere cu scopul de a implementa activități educative în școlile din care provin.