Au fost stabilite tarifele pentru turiştii care aleg să-şi petreacă sărbătorile pascale într-una din pensiunile omologate din Argeş. Dacă ne referim la pachetele de servicii complete (cazare şi masă) oferite prin reţeaua Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), preţurile sunt similare celor de anul trecut. Astfel, la unităţile clasificate cu trei margarete o persoană scoate din buzunar 600 lei pentru trei nopţi şi patru zile sau 400 lei pentru două nopţi şi trei zile. La cele clasificate cu două margarete, tarifele sunt de 450 lei/persoană/trei nopţi şi patru zile, respectiv 300 lei/persoană/două nopţi şi trei zile.
În oferta agroturistică de Paşte sunt împletite programe de agrement diversificate, ne-a spus preşedinta ANTREC Argeş, Ana Vorovenci.
Turiştii pot lua parte la pregătirea bucatelor tradiţionale (drob, renumiţii covrigi cu ou etc.), pot vopsi natural ouă cu culori vegetale (obţinute din foi de ceapă, spanac, sfeclă etc.), pot participa la slujbele din Noaptea de Înviere săvârşite la bisericile din zonă, pot practica sporturi pe terenurile amenajate în acest scop. În acest an, vor fi mai mult ca oricând promovate aşa-zisele trasee verzi (poteci de-a lungul aşezărilor şi râurilor parcurse cu piciorul).
La ora actuală, locurile au fost rezervate în proporţie de 48%. Ana Vorovenci a afirmat că zona montană a judeţului nostru este preferată de bucureşteni, precum şi de turişti din Alexandria, Constanţa, Ploieşti, Brăila, Galaţi şi Timişoara (surpriza sezonului).
ANTREC Argeş însumează 36 de pensiuni şi cabane. Reţeaua este în extindere. Mai nou, argeşenii care vor să câştige un ban cinstit din acest tip de afacere sunt tentaţi să-şi deschidă case de oaspeţi.
Autor: Mirela Neagoe