Deşi de profesie inginer, cu o vastă carieră în domeniul căilor ferate, ajungând până la o treaptă înaltă de funcţionar în Ministerul Transporturilor, George Dănică şi-a descoperit, în cea de-a doua parte a vieţii, vocaţia teologică. A făcut studii de specialitate, a absolvit facultatea de profil şi visează ca, într-o fericită zi, să slujească într-un altar.
Dumnezeu l-a înzestrat cu voce, cântă ocazional la strană în lăcaşurile de cult în care se roagă şi tot rareori în Corul Veteranilor. A fost omul care în urmă cu doi ani a avut inedita iniţiativă de a se amenaja un paraclis pentru cadrele militare în rezervă în incinta Cerculului Militar din centrul Piteştiului. Deocamdată planul a rămas pe hârtie şi în mintea teologului care nu îşi pierde vremea, ci este foarte activ. A scris o carte despre monumentele de pe teritoriul judeţului Argeş şi alte lucrări despre calendar, numerologie, mitologie sau eseuri şi studii despre mişcarea planetelor. Pentru scurtă vreme s-a oprit din scrutarea universului, aplecându-şi privirea spre… ţărâna localităţii Adamclisi!
Comuna care se numeşte astăzi aşa este situată în judeţul Constanţa şi purta în vechime o denumire de origine turcească, „Adam Klisse”, care tradus înseamnă „Casa lui Adam”, interpretată ca fiind „Biserica Omului”! Turcii au considerat impunătorul monument roman „Tropaeum Traiani”, datând din secolul al II-lea, drept biserică! Pe teritoriul comunei există multe situri arheologice şi izvoare ale culturii geto-dacice. Specialiştii au studiat, există diverse lucrări consacrate.
Însă teologul piteştean va aduce ceva nou. Interpretări în stilu-i caracteristic care privesc religia vieţuitorilor de la începutul erei creştine. Pornind de la simboluri descoperite pe anumite pietre găsite în pământul comunei Adamclisi, George Dănică formulează în această perioadă propriile sale teorii pe care le aşterne pe hârtie. Iar la începutul lunii decembrie le scoate la lumină, intenţionând să le prezinte, într-un cadru oficial, publicului interesat, cel mai probabil în sala mare a Centrului Cultural Piteşti.