O „reparaţie” istorică. Aşa a fost numită la vremea respectivă, adică la mijlocul lunii octombrie a anului 2019, aducerea în ţara noastră a osemintelor Reginei Elena. După 37 de ani de la decesul ei, cea pe care Patriarhul Daniel a numit-o într-un mesaj „Lumina credinţei întărită prin suferinţă”, a fost adusă la Curtea de Argeş şi înhumată în necropola regală, cu fastul unei ceremonii funebre, specifice capetelor încoronate.
În ziua de 19 octombrie a anului 2019, după slujba săvârşită în Catedrala Arhiepiscopală, sicriul a fost purtat pe umeri de militari până la locul de veci. Firesc, Principesei Margareta, Custodele Coroanei, şi restului familiei regale li s-au alăturat alte personalităţi precum Ducele Amedeo de Aosta şi Lordul Peter Roslyn, trimis al Principelui de Wales. De doi ani, monahii mănăstirii de la Curtea de Argeş o pomenesc permanent în rugăciuni pe Regina care îşi doarme somnul de veci lângă iubitul ei fiu, Mihai.
Tot de doi ani, de câte ori ajunge în cetatea Basarabilor, Prinţul Nicolae se reculege îndelung la cripta de marmură albă a străbunicii sale. Aşa s-a întâmplat şi recent când, discret, alături de soţia sa, Prinţul a intrat în necropolă, a aprins lumânări la mormintele înaintaşilor săi, dar a zăbovit cel mai mult la crucea Reginei Elena care a îndurat un exil lung, cât o viaţă de om, zeci de ani departe de pământul ţării sale…