Intens mediatizată, înmormântarea reputatului medic dermatolog Silvia Bilous, care a avut loc în urmă cu aproape două săptămâni, a adus în discuţie, în mediul virtual, un subiect neşteptat. Oricine îşi poate aduce pe cel drag, decedat, în capela Brătienilor?
Ceremonie privată
Regretata tămăduitoare a atâtor mii de pacienţi în decursul unei bogate cariere profesionale a fost răpusă de o boală necruţătoare, iar îndoliata familie a găsit de cuviinţă că locul cel mai potrivit pentru noaptea de priveghi ar fi biserica din incinta aşezământului monahal „Florica”. Un lăcaş situat pe coama dealului Ştefăneştilor, acolo unde au hotărât Brătienii să îl ctitorească, în apropierea vilei în care şi-au dus viaţa ilustrii făuritori de ţară. Datorită aşezării geografice, în mijlocul unei păduri, departe de vacarmul oraşului Ştefăneşti, familia medicului a considerat că este locul ideal pentru slujba de înmormântare. Un alt motiv l-a constituit dorinţa fiicei Silviei Bilous ca această ceremonie funerară să aibă un caracter privat. Lucrurile s-au derulat întocmai cum au fost plănuite. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost ţinut o noapte în biserica la subsolul căreia se află mormintele Brătienilor. A doua zi, a fost săvârşită şi slujba de înmormântare, înainte de plecarea cortegiului funebru spre cimitirul de la marginea localităţii.
A fost prima înmormântare
Îndată ce s-a aflat despre cele petrecute la Schitul „Florica” mai multe persoane s-au arătat interesate de modul în care pot să îşi aducă, atunci când va fi cazul, pe cei dragi, decedaţi, în „biserica de pe deal” cum e numită în zonă. Se-nţelege că este vorba despre familii care au pe cineva suferind, muribund, a cărui soartă e pecetluită. Totuşi pentru lămurirea tuturor trebuie precizat că este vorba despre un aşezământ monahal, în care vieţuiesc câteva maici, iar capela în care îşi dorm somnul de veci Brătienii şi biserica aferentă nu sunt locuri deschise „publicului”. Sigur, credincioşii pot veni să se roage, să participe la slujbele rânduite, dar s-a înţeles eronat faptul că oricine, oricând, de oriunde poate aduce aici pentru o noapte, două, sicriul cu trupul neînsufleţit al cuiva. Înmormântarea medicului Silvia Bilous a fost prima de acest fel! Iar decizia a fost bine argumentată: Silvia Bilous era enoriaşă, foarte apropiată de călugăriţe şi preoţii slujitori, participa duminica la Sf. Liturghie, se implica de fiecare dată când auzea despre cazul unui credincios bolnav, suferind, sărac. Era „biserica de suflet” a medicului care tratase şi salvase mulţime de argeşeni. Aşa a fost rânduit ca Schitul „Florica” să fie şi locul în care s-a încheiat povestea cutremurătoare a celei care vindecase atâţia oameni, dar nu s-a putut vindeca pe sine.
Un Comentariu
Civilul
Ai dracului rapandulele dracului , unii cu bani au voie altii nu. Ba hoiturile dracului , doctorita asta nu trbuia nici ea sa fie acolo. Acolo isi doarme somnul de veci BRATIENII , alte persoane decedate nu au ce cauta acolo IDIOTILOR MAFIOTI