Pentru anul 2021, la nivel național, au fost stabilite zonele care duc lipsă de doctori. Argeșul este în continuare deficitar din punct de vedere al medicilor de o anumită specialitate în cadrul unităților sanitare cu paturi. Deficitul de medici cu care se confruntă întraga ţară, nu numai județul nostru, a fost adus în atenție în ședința din 13 iulie a comisiei constituite pentru aprobarea pachetelor de servicii și a contractului-cadru ce reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, tehnologiilor și dispozitivelor asistive, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022.
În Argeș, aproape toate specialităţile sunt deficitare în privinţa numărului de medici. Cât de afectate sunt spitalele din județ reiese din informațiile postate de DSP Argeș pe site-ul dedicat. În acest an, șapte municipii și orașe se confruntă cu această problematică.
Astfel, spitalele din Pitești au nevoie de medici la: ATI, ORL, neurologie, oftalmologie, psihiatrie, neurochirurgie, oncologie, cardiologie intervențională, nefrologie, gastroetenerologie, alergologie, radiologie și imagistică, hematologie, chirurgie pediatrică, ortopedie pediatrică, recuperare, boli infecțioase, ortopedie, chirurgie vasculară, cardiologie, urologie, chirurgie, ginecologie, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructive, pediatrie, medicina de laborator șineonatologie.
Criză de medici este și la: Curtea de Argeș (ATI, cardiologie, medicină de urgență, oncologie, diabet și boli de nutriție, neurologie, radiologie, medicină internă, neonatologie, ORL, medicină de laborator) * Câmpulung (ORL, oncologie, boli infecțioase, radiologie și imagistică, medicină de urgență, neonatologie, urologie, medicină internă, pediatrie, ATI, îngrijiri paliative, medicină de laborator) * Costești (medicină internă, obstretică-ginecologie, neonatologie, urologie, pediatrie, medicină de urgență, ATI, medicină internă, ortopedie, traumatologie, cardiologie, chirurgie, radiologie, medicină de laborator, neurologie) * Mioveni (ATI, neonatologie, medicină de urgență, recuperare, gastroenterologie, diabet, endocrinologie obstretică-ginecologie, chirurgie, ortopedie, urologie, boli infecțioase, dermatovenerologie, anatomie patologică, medicină de laborator) * Ștefănești (neurologie, recuperare, medicină de laborator, îngrijiri paliative, geriatrie, radiologie) * Vedea (psihiatrie, medicină de laborator) și Călinești (îngrijiri paliative, medicină internă).
15 specialități sunt deficitare în ambulatoriu de specialitate clinic. Este vorba despre: cardiologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, dermatovenerologie, endocrinologie, gastroenterologie, hematologie, neurologie, nefrologie, obstretică-ginecologie, oftalmologie, psihiatrie, reumatologie, pneumologie, pediatrie.