Menit să reprezinte municipalitatea piteşteană în calitate de simbol alături de altele câteva precum Piaţa Primăriei sau statuia lui Mircea cel Bătrân, platoul din dreptul Palatului Administrativ a devenit un loc care nu ne face deloc cinste…
Natura triumfătoare
Din drone sau din avioanele care recent au pulverizat substanţe pentru distrugerea ţânţarilor, se va fi văzând frumoasă piaţa care poartă numele unui personaj controversat al istoriei recente, generalul Vasile Milea, originar din Muscel. Liberalii, în frunte cu fostul prefect Emanuel Soare, au susţinut ideea schimbării acestei denumiri. Social-democraţii se opun. Se pare însă că, înainte de găsirea unui alt nume de „botez”, Piaţa „Vasile Milea” are nevoie de o „schimbare la faţă”. Totală. Parţială. Asta vor decide edilii. Dar o măsură se impune, după cum crede orice piteştean cu spirit civic.
Printre pavelele cu culori şterse şi-au făcut loc fire de iarbă. Smocuri. Tulpine firave care, profitând de fisurile create în ultimii ani, au crescut în voie. De la distanţă, fenomenul nu este vizibil. Dar oricine îşi încetineşte pasul observă, poate chiar admirativ, cum natura învinge, grămăjoarele de iarbă proaspătă constituind expresia triumfului ei în dauna pietrei, a pavajului, a „operei” făurite pe vremea primarului Tudor Pendiuc. Crăpături mari în bordurile care „traversează” platoul de la un capăt la altul desenând arcuri de cerc sunt alte dovezi ce susţin ideea că Piaţa „Vasile Milea” s-a degradat, ca un chip îmbătrânit ce poartă patina vremii.
Apa de ploaie, o problemă
Nu în ultimul rând mai este un aspect semanalat de cititorii noştri. Când plouă abundent sau primăvara, după topirea zpăpezii, pe platoul de beton se formează bălţi serioase. În măsura în care va exista interes pentru refacerea pieţei din punct de vedere estetic, trebuie luat în calcul un sistem mai eficient de preluare a apelor pluviale. Rămâne de văzut în ce măsură aleşii locali sunt preocupaţi de problema acestei pieţe. Platoul din centrul urbei tinde să devină un maidan, o întindere de pietre crăpate cu o cromatică confuză, pe care, încet, dar sigur, pune stăpânire vegetaţia crescută anapoda. Primarul, viceprimarii, consilerii locali trebuie să analizeze, să ia decizii.
Un Comentariu
Anonim
Este rusinos cum arata centrul orasului ,bine ca avem fintina cintatoare ,de 30 ani ,autoritatile locale nu au fost instare sa de-a o bidinea si sa refaca iluminatul in zona, pe pasajul de la blocul Mobilux,
a trebuit ca o firma de paza si o asociatie ,sa faca acest lucru binenteles pe banii locatarilor.ptr. ca banii luati pe chirii de la cei din zona s-au dus pe apa sambetei,si o fac pe zmeii ca fac, ca dreg netinind cont ca au pierdut procesul cu asociatia respectiva si la tribunal si la curtea de apel.Barem aceasta asociatie a facut ce trebuia sa faca primaria pina in 2019.Cind apar delegatii straine la Consiliul judetean ,oare nu le crapa obrazul de rusine de cum arata centrul orasului,mergeti in Oradea .Timisoara,Alba Iulia,Sibiu