În urma concursului de management pentru Teatrul „Al. Davila” Pitești, organizat de Consiliul Județean Argeș, a fost declarat câștigător muzicianul Felix Constantin Goldbach. Acesta a obținutmedia 8,99, rezultatele finale fiind afișate la 21 mai, chiar de ziua sa onomastică.
Negocieri
<< Anunțul este cel mai frumos cadou de ziua numelui sfânt pe care îl port cu mândrie – Constantin. Sunt emoționat și recunoscător, pentru că numirea în această funcție este rezultatul a numeroase eforturi depuse de-a lungul vieții în domeniul culturii și al educației. Mulțumesc Bunului Dumnezeu, familiei, prietenilor, apropiaților, studenților din ultimii 15 ani care m-au atras spre Argeș și, de asemenea, persoanelor care mi-au adus critici constructive, pentru că m-au determinat să mă dezvolt personal și profesional continuu! Încep o nouă activitate în care pot să demonstrez cunoștințele și abilitățile acumulate atât în teorie, cât și în practică. Este o frumoasă provocare pentru care mă simt în totalitate pregătit>>, a postat pe facebook dl. Goldbach.
El are câteva zile la dispoziție pentru a semna contractul de management și a se instala la… pupitrul dirijoral al teatrului din Pitești. Deocamdată, candidatul declarat câștigător este în negocieri de contract și, în acest scop, s-a întâlnit, luni, cu președintele CJ Argeș, Ion Mânzână. Dacă o să… bată palma cu acesta, atunci Felix Goldbach va intra „în pâine” la „Al. Davila” vineri, 28 mai, sau cel târziu luni, 31 mai, când se va face anunțul oficial.
Clarinetist şi lector
Cu un nume predestinat să strălucească (gold = aur + bach = pârâu, în limba germană, și cu prenumele provenind din latinescul felicis = fericire), Felix Constantin Goldbach este clarinetist, lect. univ. dr. la Facultatea de Știinte și Arte din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște și președinte al Asociației Culturale „Gold Music”. Muzicianul este și ambasador al păcii, sub egida UNESCO, recunoscut de Guvernul Italiei, din anul 2010.
De numele său este legată desfășurarea primei stagiuni simfonice la Târgoviște, în 2004, urmată de înființarea orchestrei de cameră „Camerata Valahica”, în 2006, ce avea să se transforme, un an mai târziu, în Filarmonica „Muntenia”. În plan educațional, a militat pentru introducerea în universități a managementului artistic, cultural, de spectacole și concerte, mai multe discipline de licență, master și doctorat și a reușit de asemenea înființarea unui program de conversie profesională pentru muzica instrumentală, o premieră în România. Pe lângă activitatea la catedră, cea muzicală și cea managerială în instituții educaționale și culturale, în perioada 2015-2019 a fost inspector școlar la București.