Broșura „Admitere la liceu 2021-2022” a fost publicată de Inspectoratul Școlar Argeș pe site-ul instituției. Elevii și părinții din județ găsesc în acest document regulile, normele, metodologiile, calendarul admiterii, dar și specializările pentru fiecare liceu sau școală profesională în parte, cu clasele disponibile și ultima notă cu care s-a intrat anul trecut. Broșura are 100 de pagini și se distribuie gratuit elevilor.
Important!
În perioada 25-28 iulie, absolvenții depun/transmit, la unitățile școlare la care au fost declarați admiși, dosarele de înscriere. Înscrierea la licee a candidaților declarați admiși în urma repartizării computerizate se efectuează conform unui program afișat de unitatea de învățământ. Candidații care, în perioada menționată, nu își depun dosarele respective, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate și vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia județeană de admitere. Acești candidați vor fi repartizați de comisie pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale.
Pentru acțiunile care presupun prezența la unitatea de învățământ a candidaților/părinților este necesară informarea, prin telefon sau e-mail, a unității de învățământ cu privire la intenția de depunere/ completare/ preluare a documentelor, în vederea planificării accesului în şcoală.
În situația în care părinții doresc înscrierea elevilor la unități școlare din alte județe, aceștia își vor lua informațiile necesare direct de la inspectoratele școlare ale județelor respective, unde se și înscriu. Centrul de înscriere pentru candidații din alte județe funcționează la sediul Inspectoratului Școlar Județean.
Candidații sunt invitați să opteze pentru un număr cât mai mare de licee și specializări. În perioada admiterii, părinții elevilor vor fi prezenți în localitate pentru a urmări etapele procesului de admitere. Informații suplimentare sunt postate pe internet la adresele www.edu.ro și www.isjarges.ro.
Plan de școlarizare
În oferta admiterii în clasa a IX-a pentru anul școlar viitor, Inspectoratul Școlar Argeș a prognozat: 117 de clase, totalizând 2.932 de locuri în învățământ liceal de stat, cursuri de zi * 34,5 clase cu 838 de locuri în învățământul profesional de stat * 17 clase cu 408 de locuri în învățământul vocațional.
În planul de școlarizare la liceul seral sunt prinse 11 clase cu 308 locuri disponibile la: Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” Pitești, Liceul Teoretic Costești și Liceele Tehnologice „Astra” Pitești, „Dimitrie Dima” Pitești, „Petre Ionescu Muscel” Domnești, „Victor Slăvescu” Rucăr, „Auto” Curtea de Argeș, „Auto” Câmpulung, Nr.1 Mărăcineni, „Regele Mihai I” Curtea de Argeș. La liceu-frecvență redusă doar Liceul Tehnologic Vedea are disponibile 28 de locuri (o singură clasă).
Sunt prevăzute, de asemenea, locuri în învățământul special, învățământul particular și în sistemul dual, precum și locuri pentru elevii de etnie romă și elevii cu CES.
Medii de intrare
În clasamentul mediilor de admitere din anul școlar 2020-2021 cele mai bune rezultate le-au obținut candidații Colegiului Național „I.C. Brătianu” Pitești. Bunăoară, la specializarea Matematică-Informatică – Bilingv ENG prima notă a fost 10, iar ultima – 9,70 * la Ştiinţe ale Naturii, prima notă – 10, iar ultima – 9,68 * la Matematică-Informatică, prima notă – 10, iar ultima – 9,52. Pe a patra poziție s-a clasat Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești (Ştiinţe ale Naturii, prima notă – 10, iar ultima – 9,40), pentru ca „Brătianu” să revină în clasament pe locul al cincilea, cu note mari la Ştiinţe Sociale (linia de admitere a fost trasă sub 9,34). La polul opus, cele mai slabe rezultate le-au obținut elevii admiși la Liceele Tehnologice „Liviu Rebreanu” Mozăceni (ultima notă – 2,88), Construcții de Mașini Mioveni (2,73), Auto Câmpulung (2,52), Nr. 1 Mărăcineni (2,39) și „Victor Slăvescu” Rucăr (2,09).