Related Articles

11 Comentarii

  1. 1

    Cetatean

    Generația facebook nu este culturala, ci rezultatul civilizației

    Reply
  2. 2

    Cetatean

    Generația facebook nu este culturala, ci rezultatul civilizației

    Reply
  3. 3

    Rareș

    Mult adevăr în acest articol !

    Reply
  4. 4

    Dora

    Tinerii nu mai au incredere in adulti, drept pentru care au trecut in lumea virtuala

    Reply
  5. 5

    Dan

    Vă place Brahms?
    Stimate domn, nu vreau sa considerati interpelarea mea ca pe un sacrilegiu cu atat mai mult cu cat ultimei mele postari ia-ti raspuns cu : ,,la revedere domnule Dan” . Va cer permisiunea unui iluminism chiar daca ne aflam in cateva detalii in opozitie filozofica… Ei bine, ca formator de opinie ( situatie in care va aflati de facto) am sa incerc cu permisiunea dvs. sa va ajut in cateva afirmatii si sa va demontez in altele. Asta ne-ar ajuta pe amandoi sa facem loc logicii in spatiul public….Observ cu surprindere ca ,,generatia facebook,, va creaza stupoare. Am vrut sa fiu elegant si voi pastra acest registru pana la capat. Educatia nu mi-ar permite sa pangaresc ceea ce am primit asemeni domniei voastre, din partea parintilor. Explicatiile mele vor fi logice si vor fi din pacate lipsite de anestezic. Am sa va demontez cateva cutume punand in locul lor indoiala si pe alocuri alternativa. Evident ca un raspuns, oricare ar fi acesta m-ar onora…The facts:
    1. Spre deosebire de dvs. eu nu fac politica. Nici dv. dar functionati intr-o politica editoriala. Fie ca va place sau nu, ea este momentan rosie nu neaparat prin demersul epic al discursului dvs., ci poate prin media aritmetica a nuantelor din cotidianul Argesul pe care il citesc doar pt trei autori de editorial ( unul dintre acestia este dl. Savu).
    2. Mircea Eliade, Petre Ţuţea, Emil Cioran, Mircea Vulcănescu au conturi pe facebook intretinute de oameni care ii considera fascinanti prin dimensiunea culturala. Puteti sa-i denumiti prozeliti, si daca dvs. ii citati , ii citez si eu…Aici suntem de aceeasi parte a baricadei.
    3. Cotidianul in care semnati are cont de facebook si un numar( la data cand va scriu) de 6799 de urmaritori. O buna parte dintre acestia nu se cunosc face-to-face si sunt asemeni altor milioane de entitati, fascinati de unghiute, catelusi, ,,tzoale,, sau Brahms…:).
    4. Pe dvs. nu v-am intalnit in Hyde Park la o prelegere doar pt faptul ca existati in mediul virtual. Mi-a fost nu numai usor, dar v-ar scuti si pe dvs. de o multime de costuri legate de onorarea invitatiilor pe teren. Mi se intampla si mie…:) Sa recunoastem, este selectiv si mai ieftin…
    5. Facebook si Google sunt mana in mana. Celebritatea dvs. trebuie sa o impartiti frateste cu ei… Se numeste acord mutual, parteneriat, etc…
    6. Afirmati ca generatia facebbok are un minus de simtire… Nu stiu daca aveti sau nu cont de FB, dar eu consider ca daca l-ati avea ar fi un plus. In acest moment chiar v-ar fi util…Eu nu am, dar daca as avea confirmarea ca aveti unul, mi-ar placea sa discutam in privat departe de ochii colegilor care va detesta….

    Reply
  6. 6

    Andrei

    Interesantă este asocierea generaţiei actuale cu o modalitate de comunicare personală. În comunitatea rurală comunicarea era faţă în faţă. Descoperirea scrisului a permis comunicării personale să se realieze şi la distanţă prin scrisori. Descoperirea telefonului a permis să fie auzită vocea persoanei la distanţă. Prin adăugarea imaginii, prin facebook, comunicarea personală se realizează la distanţă, prin toate cele trei modalităţi, faţă în faţă, audio, şi prin scris. Dar concomitent cu acestea, autorităţile au comunicat faţă în faţă, prin adunări publice, în scris prin ziare, cărti (grecescul Biblios), audio prin radio, prin televiziune, şi prin imagine, dar nu faţă în faţă.

    Reply
  7. 7

    Cetatean

    Dane, drăguțule, informeazate de pe internet ce se întâmpla cu generația facebook din cauza faptului ca tinerii de astăzi stau prea mult pe internet, ei sunt obezi, preferă singurătatea, nu stiu sa comunice, au probleme psihice. Dar, drăguțule tu ai o miza personala cu savu…

    Reply
  8. 8

    ...cel Rău

    Prin august , în „Paradisul proştilor”, acelaşi editorialist îşi dorea foarte tare să călătorească pe drumurile făcute de Dumnezeu, nu de oameni cu buldozerul, orientat de sufletul,său nu de GPS. Cât de detestaţi erau cei care mergeau la munte şi la mare înconjuraţi de geamurile maşinilor şi doar ca să schimbe aerul! Dacă nu te avântai în largul mării , ca să te îneci, nu o puteai înţelege. Spre sfârşitul articolului, stupefacţie! Jurnalistul şi fetiţa lui erau la Bâlea. Ori, la Bâlea nu ajungi cu copilul în spate pe cărări neştiute! Puţin mai târziu am realizat că jurnalistul , plin de ficţiune , ne-a dat cu praf în ochi, un praf pe care îl acumulase pe uliţele desfundate şi prăfuite de la Ţiţeşti, cu un preieten al său, rom, care l-a ajutat câteva zile să înţeleagă viaţa din comunitatea romă. Rezultatul umblării pe Skype,WhatsApp, Youtube,etc., l-au pus pe Dracula lângă Făt-Frumos şi iar l-au supărat pe autor. A plecat omul ,supărat la Mangalia, iar nu ştiu cum s-a deplasat, dar acolo, altă belea. Trei zile nu a putut să intre în conversaţie cu nimeni , pentru că toată lumea se uita la televizor, pe internet sau telefonul mobil. Astăzi nu a mai suportat şi a scris „Generaţia Facebook”, un melange despre părţile video şi audio ale noilor tehnologii, reuşit după umila mea părere, care conţine mult adevăr şi-n care autorul regretă că nu se mai poate descoperi aşa uşor, sensibilitatea dintre semeni. Staţi liniştit, domnule jurnalist, că astăzi nu mai sunt sentimente care se pot citi în ochii celui din faţa ta şi simţurile sunt pe cale de dispariţie! Eu , cred că uneori stau lângă holograme! Acest comentariu nu a fost făcut cu scopul de a vă enerva!

    Reply
  9. 9

    Milică

    Atâta timp, cât „…cel Rău” (un angajat al unui ziar concurent) comentează, înseamnă că este bine, iar editorialele sunt citite și de concurență.

    Reply
  10. 10

    Dora

    Se apropie alegerile si editorialistul incepe sa fie muscat de…

    Reply
  11. 11

    ...cel Rău

    Apreciez inteligenţa editorialistului , care a înţeles că e vorba de un mic pamflet realizat în cea mai mare măsură cu cuvintele Domniei Sale, precum şi eleganţa domnului Milică. Şi doamna are merite că-şi apără editorialistul preferat, dar trebuie să fie o doamnă şi să respecte şi părerea altora, chiar dacă nu este de acord cu ea. Nu are niciun rost să o daţi în ţăţisme! Chiar dacă sunt de la concurenţă, eu respect valorile şi dacă sunt puţin „acid”!

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!