La propunerea Consiliului Județean, rutele „Valea Argeșului şi culoarul Rucăr – Bran” și „Valea Argeşului şi Transfăgărăşanul” au fost înscrise pe lista rutelor cultural-turistice ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Este vorba despre un program care îşi propune evidențierea unui patrimoniu european comun.
Cele două rute care pot pune în valoare potențialul turistic al județului Argeș urmează să fie promovate atât pe site-ul ministerului de resort, cât și în alte acțiuni specifice.
Prima rută pornește din centrul municipiului Pitești, de la Muzeul Județean, și ajunge la Mausoleul Mateiaș, Cheile Dâmbovicioarei și culoarul Rucăr – Bran. Traseul oferă multe zone de popas cu vederi splendide, ideale pentru a fotografia Munţii Carpaţi. În egală măsură, sunt evidențiate conacele boierești și curțile domnești, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Muzeul Național Brătianu, fosta capitală a Țării Românești – municipiul Câmpulung. Pentru cei pasionați de turismul ecumenic, traseul oferă și o moștenire religioasă extraordinară, începând cu Mănăstirea Vieroş și Cula Racovița din Mioveni, urmate de Mănăstirea Corbii de Piatră – cea mai veche mănăstire rupestră din ţara noastră, Mănăstirea Aninoasa, Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung-Muscel și Mănăstirea Nămăieşti.
Cea de-a doua rută pornește din Pitești și urcă Valea râului Argeș, trecând prin vechea capitală domnească, Orașul Regal, cu Mănăstirea Curtea de Argeș, cea mai cunoscută construcție arhitecturală ctitorită de Neagoe Basarab sau Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, care adăpostește mormintele regilor. Tot aici au fost mutate moaștele Sfintei Filofteia. Drumul Transfăgărășan trece prin apropierea Cetății Poenari, cetatea domnitorului Vlad Țepeș. Traseul Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din lume, ajunge la Barajul Vidraru și la cascada Bâlea. Transfăgărășanul leagă Piteștiul de Sibiu și are o lungime de 151 km.
Pentru cele două trasee documentațiile prevăd atât descrierea obiectivelor și a zonelor de interes, cât și informații legate de distanțe și posibilități de recreere. Fișele tehnice ale rutelor au fost întocmite în cadrul Direcției Cultură, Turism și Tineret a Consiliului Județean.