Se vorbește, la nivelul autorităților, despre o posibilă caraninare a unor localități din Argeș. După mai bine de două luni de „stat în casă” și încă două cu destule restricții, e greu ca oamenii să accepte această idee. Prin urmare, zilele trecute, am luat pulsul opiniei publice din Pitești. Iată câteva opinii:
Nici afectat, nici abuzat
Andrei Chirilă, 23 ani, artist independent: „Consider benefică legea carantinei, deși știu că pentru mulți a devenit un adevărat blocaj, peste care nu pot trece încă. Trebuie înțeles faptul că motivul pentru care au fost impuse restricțiile este acela de a-i proteja pe cetățeni. Nu este un abuz, deoarece sunt măsuri de siguranță, care, dacă vor fi respectate cu strictețe, ne vor ajuta să revenim la traiul obișnuit. Personal, nu mă simt nici afectat, nici abuzat, nici jignit și înțeleg legea ca pe un lucru necesar în contextul pandemiei.”
„Nu sunt de acord”
Florin Radu, 20 ani, student: “Nu sunt de acord cu legea carantinei, deoarece sunt de părere că omul are nevoie să interacționeze cu semenii săi. După, să nu ne surprindă faptul că anumite persoane se vor confrunta cu tulburări psihice, precum depresia, anxietatea, izolarea față de persoanele dragi. Piteștiul este un oraș dezvoltat și cu toți avem nevoie să ne deplasăm pentru rezolvarea problemelor personale. Totuși, cred că este necesar să se respecte măsurile de protecție împotriva Covid-19, pentru a se putea menține starea de sănătate a oamenilor.”
„La limită…”
Cristina Amorsen, 35 ani, fost cadru didactic: „Cred că această lege este la limita dintre protecție si abuz, deoarece se trece peste drepturile fundamentale ale omului, printre altele și dreptul la libera circulație. Pe de altă parte, înțeleg faptul că autoritățile încearcă să prevină răspândirea virusului și au nevoie de un instrument legislativ în cazul persoanelor care nu colaborează de bună voie.”
Neîncredere
Ramona Enache, 34 ani, poetă: “Nu sunt de acord cu legea carantinei. Acest virus se manifestă ca o gripă, dar nu este atât de grav pe cât se vrea să pară. De ce spun asta? Acum oamenii nu mai mor nici de boli de inimă, nici de boli de rinichi, nici de accidente vasculare, cum se întâmpla înainte. Nici de cancer nu se mai moare… Persoanelor diagnosticate cu coronavirus, care au decedat începând din luna februarie, nu li s-a făcut autopsie. În plus, nu am certitudinea că testele sunt relevante în astfel de cazuri.”
„Omori economia”
Aurel Ciocmată, 42 de ani, muncitor calificat: „Măsurile mi se par exagerate. Nu este necesară o astfel de lege. E suficent să respectăm normele de protecție pentru că, dacă e să luăm virusul, îl vom lua oricum. Singura măsură eficientă este ca oamenii să respecte măsurile impuse de specialiști: mască, distanțare, igienă. Prin carantinarea unei localități îi omori economia.”
Multe dezavantaje
Ion Cârstea, 64 de ani, pensionar: „Legea carantinei reprezintă o formă de privațiune în privința efectuării activităților gospodăreşti. Precizez că am casă în comuna Bughea de Jos, iar părinții mei sunt decedați. Prin urmare, trebuie să mă deplasez zilnic cu mașina personală pentru a hrăni animalele și a avea grijă de gospodărie. Pe de altă parte, legea carantinării aduce mai multe dezavantaje decât protecție în privința cetățenilor. Din acest motiv, nu sunt de acord cu exigențele acesteia”.
Dragoș MATEESCU
2 Comentarii
Anonim
Vinovații sunt autoritățile, dacă își faceau treaba nu mai creșteau numărul infectațiilor, cei infectați trebuiesc controlați, băgați într-un program special (părerea mea) asa ca… Este mai ușor sa se ajungă la izolare, vai de capul lor „CORUPȚIA UCIDE”
Anonim
Nu suntem de acord cu carantina am stat destul ajunge