La conferinţa de presă a susţinută marţi, prefectul Emanuel Soare s-a precizat că, în ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de infecţii cu Covid a avut o creştere rapidă. Chiar dacă de vreo două-trei zile ritmul nu a mai fost la fel de susţinut, judeţul s-a aflat în topul naţional din acest punct de vedere.
Problematica se menţine dificilă şi instituţiile abilitate depun eforturi susţinute pentru a creşte capacitate de spitalizare. „Capacitatea de spitalizare în judeţ se apropie de capacitate. Acum avem 450 de paturi disponibile şi peste 420 de persoane internate. Depunem eforturi să găsim soluţii pentru a asigura internarea pacienţilor asimptomatici sau a celor cu forme uşoare. Una deja a fost identificată, şi estre vorba despre hotelul Primăriei Piteşti pe care-l cunoaşteţi foarte bine. Asta va permite eliberarea de paturi în spitale. Suntem preocupaţi să ţinem situaţia sub control. Creşterea confirmărilor Covid-19 este rezultatul creşterii capacităţii de testare PCR în cele trei laboratoare – Mioveni, Spitalul Judeţean şi Spitalul Câmpulung”, a declarat Emanuel Soare.
Tot dânsul a spus că 40 de peroane au fost transferate la alt spitale din alte judeţe, dar de la directorul DSP Argeş am aflat că între 60 şi 80 de pacienţi au fost trimişi către alte unităţi sanitare din judeţe cu care colaborează ArgeşuÎntrebat de noi dacă are în vedere instalarea unui spital cort, prefectul ne-a răspuns că, dacă numărul cazurilor confirmate va creşte în continuare,dacă spitalele din judeţ nu vor mai face faţă solicitărilor, dacă şi noile spaţii vor fi depăşite, s-a analizat şi posibilitatea instalării unui spital modular chiar în curtea secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean. „Sperăm să nu ajungem totuşi la o astfel de situaţie, dar dacă va fi necesar, sigur că vom recurge, ca ultimă soluţie, şi la instalarea unui asmenea spital”, a precizat prefectul.
Locurile de joacă pentru copii rămân închise
De asemenea, Emanuel Soare a explicat de ce s-a decis ca locurile de joacă pentru copii rămân în continuare închise. „Aş dori ca oamenii să înţeleagă acestă decizie. Trebuie să ne protejăm copii, care la vârsta lor nu înţeleg ideea de distanţare. Sunt spaţii mici unde nu se poate respecta purtarea măştilor şi trebuie să evităm aglomerarea copiilor. Pentru părinţi este recomandat să îşi scoată copiii la plimbare, dar în parcuri. Este responsabilitatea adulţilor să evite transmiterea comunitară şi o spun nu în calitate de prefect, ci de părinte”, a spus prefectul.
Va creşte numărul amenzilor
Tot prefectul Soare a anunţat că se vor intensifica controalele, iar cei care nu poartă mască vor fi amendaţi.
„Ne aflăm într-o situaţie dificilă. În perioada următoare numărul amenzilor va creşte, pentru că încă sunt persoane care nu respectă măsurile şi trebuie să aplicăm prevederile legale. Nu putem să impunem măsuri restrictive, altele decât cele dispuse de la nivel central. Nu este în intenţia noastră să aplicăm sancţiuni, dar nici nu putem trece cu vederea peste nerespectarea legislaţiei, iar controalele vor continua şi în perioada următoare. În 70 de localităţi avem cazuri active, dar sunt dispersate şi nu constituie focare. Facem apel la populaţie să respecte măsurile de siguranţă, pentru a putea gestiona în cele mai bune condiţii situaţia epidemiologică în judeţ”, a declarat acesta.
Probleme la Spitalul Mioveni
În altă ordine de idei, prefectul a anunţat că, marţi, a expirat detaşarea cadrelor medicale de la secţia de infecţionase a Spitalului Mioveni, iar pe 5 iulie va expira şi detaşarea cadrelor de la secţia ATI. Prefectul a declarat că se poartă discuţii cu medicii, asistentele şi restul personalului să-şi dea acordul pentru prelungirea detaşărilor. „Nu dorim să închidem secţia, dar dacă personalul medical, care de trei luni se a află în prima linie a luptei cu Covid -19, nu va accepta prelungirea detaşărilor, atunci activitatea nu va mai putea continua. În această situaţie, care e cunoscută la nivel de minister, suntem pregătiţi să mutăm pacienţii la alte spitale din judeţ”, afirma Emanuel Soare.
Jandarmii, lăudaţi de prefect
Invitat la conferinţa de presă a fost col. dr. Gheorghe Lupescu, inspector-şef al Jandarmeriei Argeş, căruia prefectul i-a mulţumit şi l-a felicitat pentru modul în care jandarmii şi-au îndeplinit misiunile atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi a celei de alertă.
Potrivit colonelului Lupescu, principalele obiective ale instituţiei pe care o conduce au fost creşterea gradului de siguranţă publică, asigurarea ordinii la centrele de evaluare naţională şi bacalaureat, la manifestările culturale şi sportive, la cele comemorative sau religioase, la îndepărtarea urşilor apăruţi pe trasee turistice sau care au atacat gospodării cetăţeneşti etc. De asemenea, jandarmii argeşeni au participat la executarea de misiuni speciale în sprijinul procurorilor DIICOT şi al poliţiştilor de la BCCO pentru destructurarea unor grupări infracţionale implicate în trafic de minori şi şantaj, trafic de droguri şi de substanţe cu efect psihoactiv ş.a.
3 Comentarii
Un cetatean
Despre ce controale vb? La marile firme doamnele inspector Itm nu au intra o secunda in sectii sa vada conditiile de lucru. Au completat niste procese verbale intr un birou .
Spatiile de lucru nu sunt dezinfectate, am primitive 3 masti de la inceputul pandemiei. Distantare sociala numai pe hartie exista. Aerul conditionat functioneaza fara nebulizare , suntem amenintati cu concedierea daca nu ne supunem regurilor angajatorilor
Anonim
Veți ajunge de unde ați plecat !
Zoil
Daca numarul cazurilor covid va creste, asta e !