Prefectul Emanuel Soare a fost astăzi în mijlocul instructorilor, candidaților și examinatorilor, la locul de întâlnire din Pitești pentru susținerea probei practice pentru obținerea permisului de conducere. Nu este pentru prima dată, prefectul propunându-și să eficientizeze activitatea de examinare. La cererea sa, mai multe echipaje ale Poliției Naționale și ale Poliției Locale au fost prezente la locul de întâlnire, în parcarea de la stadionul Nicolae Dobrin. Polițiștii vor veni în fiecare zi în care sunt programate examinări, pentru a asigura ordinea publică, pentru impunerea regulilor de distanțare fizică și pentru fluidizarea circulației în zonă.
Așa cum a promis încă de la reluarea examinărilor, pe 2 iunie, prefectul Emanuel Soare urmărește îndeaproape activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor Argeș. Interesat de creșterea gradului de profesionalism al examinărilor, prefectul județului Argeș a fost într-un dialog permanent cu cei implicați. Astăzi, prefectul Emanuel Soare a stat de vorbă, la fața locului, cu reprezentanții școlilor de șoferi, fiind interesat de găsirea de soluții pentru creșterea gradului de promovabilitate la susținerea probei practice pentru obținerea permisului de conducere. Până în prezent, de la reluarea examinărilor, procentul de promovabilitate este de doar 36%. Prefectul județului Argeș a obținut de la primarul Piteștiului, Cornel Ionică, promisiunea instalării unor toalete ecologice în zona parcării de la stadion. Acestea sunt foarte necesare și cerute insistent de candidați și instructori, urmând să fie instalate săptămâna aceasta. În plus, se caută în continuare soluții pentru îmbunătățirea condițiilor din zona de așteptare.
Începând cu data de 29 iunie vor fi reluate și examinările la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere. Desfășurarea fără sincope a examinărilor este esențială, după trei luni în care acestea au fost sistate.
Amintim că, la locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice, se respectă reguli stricte în această perioadă. Astfel, la locul de întâlnire au acces doar candidatul și instructorul auto (fără însoțitori: rude, prieteni, etc). Trebuie respectate regulile de distanțare fizică, iar examinatorul, candidatul și martorul trebuie să poarte echipamente de protecție (masă de protecție), în caz contrar putând fi refuzată susținerea probei. În mașină sunt prezente maxim trei persoane în același timp. Școlile de conducători auto sunt obligate să asigure igienizarea mașinilor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanții vehiculelor trebuie pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă. De asemenea, reprezentanții școlilor s-au dotat cu termometre electronice, putând fi refuzată examinarea candidatului cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.
Un Comentariu
Anonim
Cu stima pentru toți , sunt instructor auto la Curtea de Arges , programările sunt o bătaie de joc , ajung sa fie programări la programare traseu , am elev care a fost programat in vederea programării la traseu și a prins astfel la 4 luni următorul examen la traseu , este o bătaie de joc , am elevi care au plecat în alte județe (Vâlcea) și spun că deși examinatorii sunt la fel de exigenti unii au fost reprogramați la 2 săptămâni de când au picat . Spuneți-mi și mie vi se pare normal că un candidat în 4 luni , teoretic dacă ar fi programat din doua în doua saptamani să poată da de 8 ori iar la noi o dată este normal ? Uiți și pierzi dosarul în 3 încercări . Poate domnul prefect sa schimbe ceva in acest sens , pentru că este o discriminare din punctul meu de vedere .