Pe 5 iunie s-au împlinit patru ani de când au avut loc alegerile locale din 2016. Cu alte cuvinte, mandatele actualilor aleși ar trebui să se încheie, conform legii, pe 21 iunie 2020, numai că, având în vedere pandemia, alegerile locale vor avea loc cel mai probabil la final de septembrie. Cum se încheie, așadar, cele mai lungi mandate pe care le-au avut aleșii locali? Ne vom referi astăzi la Consiliul Județean la și Primăria Pitești.
Ce a făcut Dan Manu?
Dan Manu, şeful Consiliului Județean, nu se poate lăuda cu multe realizări, dar în dese rânduri a acuzat procedurile foarte greoaie de derulare a achizițiilor publice, fapt care a făcut ca niciunul dintre marile proiecte anunțate la început de mandat să fie realizate. Ne referim în special la proiectele cu fonduri europene anunțate în urmă cu patru ani. Adică, reabilitarea Cetății Poenari, a vechii clădiri a Muzeului Județean, a Galeriei de Artă, a Spitalului Brădet, dar și de extinderea și modernizarea Spitalului Județean și a celui de Pediatrie – la toate s-a bătut mult pasul pe loc din cauza procedurilor birocratice. Așa se face că până acum a „reușit” repetarea licitației pentru Cetatea Poenari, deoarece firma declarată câștigătoare la prima licitație nu a reușit să îndeplinească până la urmă criteriile de eligibilitate, iar celelalte proiecte încă sunte în faza de anunțare a licitațiilor. Nici din punct de vedere al infrastructurii nu stăm grozav, două drumuri care ar fi trebuit modernizate cu bani europeni care să ne lege cu județele vecine nefiind încă „atacate” tot din cauza timpului cheltuit cu proiectare și altele asemenea. Un punct important care poate fi trecut în dreptul mandatului lui Dan Manu este că aprape nicio școală din județ nu mai are toalete în fundul curții… Pe de altă parte, este de apreciat că toate proiectele cu bani europeni inițiate de Consiliul Județean au fost aprobată pentru finanțare. O bilă neagră rămâne stațiunea de schi de la Moliviș, care pare o Fata Morgana… Prin PNDL, însă, s-au făcut ceva pași privind dezvoltarea infrastructurii la nivel de localități: drumuri, poduri, cămine culturale, școli și dispensare.
… Dar Cornel Ionică?
La Pitești, primarul Cornel Ionică a început de asemenea mandatul cu un portofoliu generos de proiecte cu finanțare europeană pentru achiziționarea de autobuze electrice, echipamente pentru servicii de utilitate publică, modernizarea infrastructurii rutiere și așa mai departe. După patru ani și câteva zile, dacă tragem linie, vom vedea că la realizări putem trece… două piețe modernizate – Trivale și Găvana, sedii noi pentru Asistență Socială și Evidența Populației, locuri de joacă, străzi reamenajate – Eroilor, Vasile Lupu, Banat şi Exercițiu. Încă sunt așteptate proiecte precum modernizarea stadionului, construcția de pasaje rutiere etc. Pe de altă parte, la proiectele cu finanțare europeană a fost anunțată semnarea unor contracte, cum ar fi pentru stațiile de autobuz – modernizare – sau pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din municipiul reședință de județ. De asemenea, a fost aprobată începerea construcției Sălii Polivalente din Pitești, pe strada Basarabiei. Este dorită și promovarea echipei FC Argeș în primul eșalon fotbalistic al țării.
Paradox
Paradoxal, deși cei doi aleşi menționați se află la primele mandate întregi, se pare că nu vor mai continua activitatea după alegerile care vor urma. Dan Manu a căzut cumva în dizgrația partidului, iar actualul vicepreședinte al Consiliului Judeţean Ion Mânzână a anunțat deja că va candida şefia instituției, el fiind cel care conduce acum PSD Argeș. Iar Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, e dat ca favorit să la candidatura pentru funcția de primar al Piteștiului. Una peste alta, vom vedea ce ne rezervă viitorul. Cert este că alegerile din toamnă se anunţă foarte interesante…
Un Comentariu
Anonim
Acuma, înțelegeți şi voi (adică nu mai faceți pe proştii/nebunii) de ce continuă pandemia la infinit în România ?!! (PNL + PSD + USR + n) = Criză/Mizerie !!!= Sclavie ptr. Popor !