Luna mondială a mediului aduce în actualitate preocuparea Groupe Renault România pentru protejarea mediului înconjurător.
La sfârşitul lunii trecute, în urma unui audit extern, Automobile Dacia a fost recertificată cu standardul Sistemului de Management de Mediu ISO 14 001, care validează toate acţiunile de progres ale companiei în ceea ce priveste protecţia mediului înconjurător, inclusiv la nivelul platformei industriale de la Mioveni.
Compania a implementat progresiv standardele de management, instrumentele şi metodologiile care ţin de reducerea impactului asupra mediului, în cadrul strategiei sale de dezvoltare durabilă. Încă din 2005, Dacia a lansat Declaraţia de Mediu, un document care defineşte obiectivele de reducere a impactului activităţilor industriale asupra mediului înconjurător. În procesele de fabricaţie a vehiculelor, Dacia respectă toate normele de mediu, concepute astfel încât, la finalul ciclului lor de viaţă, să poată fi reciclate în proporţie de 95%.
În 2019, Dacia a atins performanţe semnificative în ceea ce priveşte reducerea consumurilor specifice pe vehicul: consumul de apă a scăzut cu 9,4%, emisiile de dioxid de carbon s-au redus cu 11,3%, consumul de energie electrică s-a redus cu 7,1%, iar cantitatea de deşeuri periculoase s-a diminuat cu 5,2 %.
În acest context, Dacia le propune clienţilor o gamă diversă de soluţii şi tehnologii care ajută la reducerea consumului de carburant şi a emisiilor de CO2, pentru o exploatare optimă a modelelor sale. Vehiculele echipate cu motoare GPL reprezintă o alternativă simplă şi competitivă, GPL fiind mai ecologic la nivelul emisiilor de CO2.
Protecţia mediului înconjurător este una dintre axele de responsabilitate socială a Groupe Renault Romania, iar în ultimii zece ani compania a derulat multiple acţiuni de voluntariat în comunităţile unde este prezentă şi cu ajutorul angajaţilor săi au fost plantaţi peste 270.000 de copaci.