„Digitaliada” a fost adaptată la noile condiții de învățare la distanță, în contextul în care întregul proces educațional se transformă. De la suspendarea cursurilor, au fost susținute 15 webinarii pentru profesori de diferite discipline, dornici să învețe să folosească resursele și platforma „Digitaliada” Învățare și Testare online. Acesta nu este singurul ajutor dat sistemului educațional, în condiții de criză sanitară.
Începând de mâine, și până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, tabletele utilizate în cadrul programului „Digitaliada” sunt oferite în custodie elevilor ai căror părinți se află în imposibilitatea de a le pune la dispoziție echipamente digitale pentru participarea la cursurile online. Printre norocoși se numără și copiii Școlii Gimnaziale nr. 1 Vlădești, conectate la programul Fundației „Orange.
În acest fel, indiferent de posibilitățile materiale ale părinților, toți elevii din localitate vor putea lua parte la predarea la distanță cu ajutorul instrumentelor și resurselor din programul „Digitaliada”.
Fiind selectată în program, Școala Vlădești a fost dotată cu un laborator digital (tablete, laptop, videoproiector) și un set de aplicații digitale educaționale încărcate pe tablete. Dascălii au beneficiat de traininguri pentru utilizarea resurselor digitale în procesul de predare, proiecte didactice, tutoriale, ghiduri de predare, suport tehnic etc., astfel încât utilizarea la orele de matematică și TIC a resurselor educaționale digitale furnizate prin proiect să se desfășoare în condiții optime.
În ajutorul elevilor sărmani care nu au posibilitatea de a participa la cursurile online, Fundația „Orange” a lansat, împreună cu Asociația „Ateliere fără frontiere”, o campanie internă de strângere de echipamente de la angajați. Dispozitivele colectate vor fi recondiționate și trimise în școli din comunități defavorizate, iar profesorii vor participa la webinarii gratuite în care vor învăța să utilizeze resursele și platforma „Digitaliada”.
(N.G.)