Gata! Spitalul Orășenesc Mioveni este pregătit să preia pacienții din județ infectați cu Covid-19. Personalul care, din această săptămână, se va ocupa de tratarea acestor bolnavi este format din doi medici, 41 de asistenți medicali, infirmiere, îngrijitoare și doi brancardieri, toți detașați din cadrul noului spital. Acestora li se vor alătura alți nouă medici și 26 de asistenți medicali detașați de la Spitalul Județean de Urgență Pitești.
„Sleiți de resurse”
Managerul spitalului Mioveni, Horia Trăilă, a declarat: „Am organizat o structură absolut necesară în lupta cu virusul Covid-19: o secție de Boli Infecțioase cu compartiment ATI integrat, ceea ce lipsea în Argeș. Totul s-a făcut cu un efort financiar enorm din partea Primăriei Mioveni și a Spitalului Mioveni. În acest moment suntem sleiți de bani și de resurse. Avem nevoie de orice ajutor, în special din partea Ministerului Sănătății, din partea altor spitale mai puțin implicate în lupta cu Covid-19, din partea Consiliului Județean Argeș, din partea oricăror firme. Lupta, practic, acum începe. O să vedeți că noi, cei considerați lașii-lașilor, vom duce lupta cu coronavirusul, împreună cu colegii delegați de la Spitalul Județean și de la alte spitale din zonă. Deci, aceasta este reduta noastră; să sperăm că reușim să o ținem.”
Secția de Boli Contagioase din corpul vechi al Spitalului Mioveni, spațiu aflat în conservare de anul trecut, a fost pusă în funcțiune în regim de urgență. La amenajările care s-au făcut în pavilioanele din vechea clădire a Spitalului Mioveni s-a muncit non-stop, zece zile și tot atâtea nopți.
Mulţumiri
Primarul orașului, Ion Georgescu, adresează mulțumiri pe pagina sa de Facebook: „A fost rezultatul muncii și efortului comun, depus de zeci de reprezentanți ai SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni și SC Servicii Generale Mioveni, care au dat dovadă de profesionalism și responsabilitate, reușind într-un timp extrem de rapid să ducă la bun sfârșit acest proiect medical. Profesionalismul și experiența reprezentanților „Eyecon Medical”, cei care ne-au asigurat infrastructura și echipamente de specialitate și-au spus cuvântul, motiv pentru care le mulțumim pentru această colaborare și pentru sprijinul ferm dovedit.”
Tot Mioveniul va avea grijă și de cazarea, și de transportul cadrelor medicale aduse aici de la alte spitale din județ pentru a-i trata pe pacienții bolnavi. De menționat și că activitatea medicală din noul spital de la Mioveni nu va fi afectată în niciun fel prin înființarea acestei secții externe pentru tratarea Covid-19. Totodată, este exclus contactul personalului medical și nemedical din unitatea suport cu angajații sau pacienții Spitalului Orășenesc Mioveni (sediul nou).
(N.G.)