La începutul acestui an, procurorii DNA au demarat cercetări într-un dosar care vizează lucrări finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) efectuate de două firme, una de proiectare, alta de construcţii, controlate de Magda A., femeie de afaceri din judeţ, beneficiare fiind mai multe primării argeşene printre care Albeştii de Argeş, Corbi, Ungheni, Oarja, Godeni, Corbeni, Arefu, Sălătrucu, Cepari, Tigveni, Cicăneşti, Băiculeşti, Nucşoara etc.
Într-o intervenţie telefonică la un post local de televiziune, primarul din Albeştii de Argeş a confirmat faptul că DNA Bucureşti cercetează lucrări finanţate atât din fonduri europene, cât şi din fonduri guvernamentale în cadrul PNDL, încredinţate firmelor controlate de Magda A. Procurorii Anticorupţie le-au solicitat edililor să depună documente privind modul în care unele lucrări ar fi fost achitate, fără ca în realitate să fi fost executate. Este vorba despre lucrări privind asfaltări de drumuri şi realizare reţele de alimentare cu apă. Ancheta demarată de DNA vizează 42 de primării din întreaga ţară, iar unele voci susţin că, de fapt, ţinta cercetărilor ar fi un important om politic.
Noul dosar seamană izbitor cu celebrul de-acum dosar „Consultanţa”, în care Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD (care între timp a demisionat din partid), şi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, au fost trimişi în judecată de DNA Piteşti pentru fapte de corupţie alături de 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă. În total, 43 de persoane au fost trimise în judecată pe 23 noiembrie 2015 într-un dosar cu un prejudiciu de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de 35 de unităţi administrativ-teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanţă cu o firmă apropiată lui Mircea Drăghici.
Pe 13 noiembrie 2019 Drăghici şi Nicolescu au fost achitaţi, dar decizia nu era definitivă. Cauza a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis ca dosarul să se rejudece de la zero.