Poliţişti ai Secţiei Rurale Bascov au finalizat cercetările într-o cauză penală înregistrată pentru infracţiunea de înşelăciune.
Aşa cum v-am informat, pe la ora 18 a după-amiezii de 21 ianuarie, Alexandru P., de 49 de ani, din Bucureşti, a intrat într-un magazin alimentar din Bascov şi a rugat-o pe vânzătoare să-i schimbe suma de 700 de lei. Apoi, sub pretextul că ar fi solicitat schimbul în bancnote cu valoare mai mică, i-a returnat femeii banii abia schimbaţi, moment în care a păcălit-o cu 300 de lei.
După administrarea probatoriului, pe 30 ianuarie bucureşteanul a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul poliţiei. Prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de arestare preventivă, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, iar acum dosarul a fost înaintat procurorilor cu propunerea de trimitere în judecată.
Pentru a nu cădea în plasa escrocilor de acest gen, poliţiştii recomandă: * evitaţi efectuarea schimburilor de bani de către persoane necunoscute; * în cazul în care consimţiţi o astfel de operaţiune, când primiţi suma solocitată număraţi cu atenţie bancnotele primite înainte de eventuala restituire a banilor spre renumărare. De regulă, imediat după schimb, invocând un pretext oarecare, infractorii dispar şi victima descoperă ulterior că a fost înşelată; * nu schimbaţi valută la persoane neautorizate, fiindcă pentru un avantaj derizoriu riscaţi să primiţi bancnote contrafăcute sau să vă fie sustrasă o parte din bani chiar în timpul numărării; * nu cumpăraţi bunuri oferite la preţuri de nimic în locuri sau împrejurări dubioase, deoarece obiectele pot proveni din furt sau nu corespund mărcii pe care o poartă; * tot din categoria înşelăciunilor fac parte metode precum „Accidentul”, „Coletul”, „Instalatorul”, „Gunoierul”, „Pomana” etc, prin care escrocii le câştigă încrederea părţilor vătămate şi pătrund cu acceptul acestora în locuinţe de unde sustrag bani, bijuterii sau alte bunuri de valoare.