În urma convocării Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeş care a avut loc în ultima săptămână a lunii trecute, s-a hotărât ca în perioada 23 decembrie 2019 – 17 ianuarie 2020, inclusiv, magistraţii să adopte o formă de protest împotriva proiectului de lege care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special.
Astăzi, magistratul Ion Rebeca, judecător la Curtea de Apel Piteşti şi purtător de cuvând al acestei instituţii, ne-a confirmat că protestul declanşat de judecători continuă la toate instanţele din judeţ – Judecătoriile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Topoloveni, Costeşti, Tribunalul Argeş şi Curtea de Apel Piteşti. De asemenea, continuă şi protestul declanşat, tot luna trecută, de grefierii şi personalul auxiliar de specialitate al respectivelor unităţi.
Astfel, în perioada precizată, magistraţii vor intra în săli, dar vor fi judecate numai cauzele cu caracter urgent, după cum urmează: * Secţia penală: cauze cu părţi în stare de detenţie, cauze cu minori, cauze în care inculpaţii sunt sub imperiul unei măsuri preventive sau măsuri de siguranţă, cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale în următoarele şase luni, sesizările în vederea confirmării redeschiderii urmăririi penale. * Secţia civilă: ordin de protecţie, suspendare executare silită, sechestru asigurător, ordonanţă preşedinţială, cauzele care se judeca de completele specializate de minori fond, măsuri de protecţie, plasamente şi adopţii; * Secţia pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar.
Potrivit judecătorului Rebeca, în funcţie de rezultatul discuţiilor care vor avea loc între reprezanţii judecătorilor şi ai sindicatului grefierilor şi personalului auxiliar cu cei ai Ministerului Justiţiei, pe 17 ianuarie vor fi întrunite din nou adunări generale pentru a se stabili ce umează a se face în continuare. Până atunci, cauzele care nu au caracter de urgenţă vor fi suspendate şi se vor stabili noi termene de judecată.
3 Comentarii
Goargăș
N-o să uit niciodată! În 28 noiembrie 2019, în contradicție cu alte instanțe serioase, care au votat împotrivă sau nu au votat deloc (nedorind să răspundă unei solicitări ilegale sau cel puțin neconforme a unui ministru al Justiției efemer, nebărbat și servitor), judecătorii Curții de Apel Pitești au votat în unanimitate pentru desființarea Secției Speciale, singura instituție care mai păzește contribuabilul onest (din ale cărui plăți către buget sunt suportate și pensiile speciale, calculate artificial, conjunctural, uneori chiar ilegal, fără respectarea principiului contributivității) dorind reîntoarcerea la serviciul din DNA înființat peste noapte de marea specialistă de nivel european și sprijinind astfel regimul actual care, ce să vezi, acum le taie din pensie, drept răsplată. Să le fie de bine! Cum e turcul, și pistolul!
Ioan
Infractorii din Justitia Romana au ca obiective: sa faca ce vor muschii lor/sa nu fie controlati si sa raspunda pentru abuzurile lor/cu salarii si pensii speciale….fara limita.
Bravos…toti cei care practica acest tip de santaj trebuie concediati….au jefuit prin hotararile lor „interesate” patrimoniul Romaniei…pentru 100 de generatii…sa le fie rusine…se cred buricul pamantului…sunt doar niste „manipulanti” de dosare…pe care le plimba de la Judecatorie- la Tribunal-la Curtea de Apel-la ICCJ si…tot acest circ…pe banii contribuabililor platiti cu…salariul minim pe economie!
Anonim
Mai bine protestanți pentru dosare si procese aranjate…ca nu primiti pensii speciale…!