Spre finele anului 2019, excitaţi de ţuică fiartă, şorici, sarmale, cârnaţi la metru, ciorbă de perişoare şi manele, îmbuibaţi şi cu exces de alcool în sânge, românii au pus 19 bomboane pe coliva neamului după o tranziţie chinuită de 30 de ani. De Crăciun, din cauza consumului de alcool şi a vitezei excesive, pe jalnicele şosele mioritice s-au produs 44 de accidente de circulaţie soldate cu 19 morţi.
La beţie, un alt mare patriot dintre cei care ţipă toată ziua că ei sunt români a murit brav cu o petardă în gură! Apoi, au fost sute de apeluri telefonice la 112, pentru a fi trimişi medici care să-i resusciteze pe lacomii şi etilicii nesătui care la marile sărbători creştine se comportă de parcă ar veni sfârşitul lumii.
Primitivismul şi bravura tembelă, sfidarea permanentă a legilor şi a bunului simţ dovedesc fără dubii că suntem un popor bolnav care nu se va însănătoşi curând. Nu are cum, indiferent de guvernele şi preşedinţii care se vor succede, pentru că genetic românii nu sunt precum nemţii sau japonezii: ordonaţi, manieraţi, punctuali, performanţi oriunde îşi câştigă pâinea zilnică, solidari, empatici şi necontaminaţi de o făloşenie găunoasă.
Cu un sistem de învăţământ complet abramburit în ultimele cincinale, cu o corupţie hidoasă extinsă de la comune până în marile oraşe, cu politicieni ce-şi doresc funcţii şi demnităţi având mai ales gândul îmbogăţirii, cu o infrastructură penibilă pentru secolul XXI, cu accidente de circulaţie cumplite zi de zi, cu temute clanuri de interlopi şi cu o legislaţie permisivă, România nu are cum să se schimbe şi să devină o ţară ca afară.
Nici copiii copiilor noştri nu vor avea parte de o ţară cu adevărat civilizată.
3 Comentarii
Goargăș
Cam pesimist, domnul doctor. Iar legătura
ironică dintre omul decedat cu petarda în gură și patriotism nu-i face cinste medicului Pătrașcu, reformulez, nu este prea potrivită. Altfel, îl simpatizez și îi dau dreptate în multe privințe.
Anonim
Tot respectul Dn Doctor aveți dreptate
Vio Te-o Man
Se poate spune că în multe privințe, uitându-ne la realitățile zilnice este mult adevăr în cele spuse în articol.
Este și mai evident dacă ai cunoaște viața de afară, trăind acolo.
De câte ori mă întorc pentru o vizită de câteva săptămâni recunosc că am venit “acasă”. Este interesant că foarte mulți români trăiesc afară. Acolo s-au schimbat să spunem, dar când vin acasă sunt ca mai înainte.
Am asistat la un lucru inedit atunci când o echipă de muncitori români munceau la o casă lipită de cea la care eram în vizită. Se comportau și vorbeau ca acasă. La fel când așteaptă în aeroport să se îmbarce în avion. Sigur că după atâția ani trăind și muncind într-un mediu diferit apar schimbări inclusiv în modul de a vedea lucrurile și poate asta mă face să le văd un pic critic. A încerca să dau exemple ar însemna mult prea mult. Nu văd cum s-ar putea schimba lucrurile. Totul ar trebui să înceapă cu începutul.