În județul Arges circulația rutieră se desfășoară în condiții normale, nu sunt semnalate drumuri cu circulație întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile.
In perioada 31 decembrie 2019 – 05 ianuarie 2020, polițiștii vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din judeţ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii victimizării participanţilor la traficul rutier prin accidente de circulaţie.
De asemenea, se vor intensifica activităţile specifice pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorilor auto le recomandăm: Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant!Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire!Îndepărtați în întregime zăpada de pe autoturism. La frânare, zăpada lăsată necurățată pe plafon poate aluneca pe parbriz și vă poate bloca vizibilitatea.
Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Ţineţi cont de faptul că atunci când este ceaţă, polei, mâzgă şi ninsoare, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!Vă recomandăm ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.
Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii, elemente care trebuie să funcţioneze foarte bine.
Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, întrucât puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Nu efectuaţi depăşiri riscante!Circulaţi cu o viteză redusa când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.
Șoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
De asemenea, pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare.
Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea. Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici atunci când o părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare.
Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite.
Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.
În permanență, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul I.G.P.R., puteți să fiți informaţi cu privire la condiţiile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare.