Am cunoscut-o pe Andreea în urmă cu aproape un deceniu: curioasă, îndrăzneață și ambițioasă. Lucram amândouă la aceeași televiziune. Ea era omul de la știri care nu dormea niciodată.
Jurnalist de eveniment, ajungea mereu printre primii în mijlocul acțiunii: lua interviuri, căuta informații, încerca să obțină tot timpul o altă perspectivă, diferită de a colegilor de teren, a știrii. A făcut diferența în presă căutând mereu abordări noi, iar timpul a demonstrat că a făcut o alegere bună, fiindcă, da, succesul nu vine peste noapte!
Andreea a construit o carieră într-un deceniu de muncă: a început ca reporter și prezentator la o televiziune locală, a urmat postul de corespondent pe politic din Guvern și Parlament pentru o televiziune regională, pentru ca mai apoi, prin muncă, sârguința și dorință a reusit să fie angajată la televiziuni naționale.
I-am spus Andreei despre ideea mea cu editorialul despre oamenii frumoși ai Piteștiului. M-a încurajat! S-a blocat însă atunci când i-am spus că îmi doresc să scriu despre ea: “Cum?! Despre mine? Dar sunt atâția medici, oameni cu funcții de o importanță vitală pentru județ despre care poți scrie, oameni care sunt implicați…”. Aici a trebuit să o opresc și să-i explic de ce cred că merită câteva rânduri despre ea.
Andreea este genul „ăla” de jurnalist care nu are program, a cărui muncă reflectă aspectele sociale, cu impact în viețile oamenilor care au nevoie să fie văzuți și auziți.
Îmi aduc aminte de Colectiv. Jurnalista lucra în Antenă. În seara aceea era liberă. Mulți ar fi spus că nici nu vor sa mai audă de munca în miezul nopții. Ei, Andreea a lăsat ce avea de făcut și a plecat, de capul ei, fără cameraman, fără microfon, înarmată doar cu telefonul și s-a dus să vadă ce s-a întâmplat! A vrut să fie în mijlocul acțiunii și să poată relata ulterior faptele, asa cum s-au întamplat, cum le-a trăit atunci, pe loc. Nu a doua zi, din auzite. De ce? Pentru ca așa fac profesioniștii.
Ar mai fi multe de spus… Andreea a ținut un curs de comunicare în spațiul public pentru purtătorii de cuvânt de la Jandarmeria Română, a prezentat cel mai mare concurs de frumusețe din țară – Miss World Romania, dar și Festivalul de modă “Culorile Toamnei”, unde președintele juriului este Cătălin Botezatu. A primit diploma de „Femei de top în top”, categoria mass-media in 2011. Este psiholog licențiat și are un master în managementul resurselor umane. Chiar și așa, consideră familia drept cea mai mare realizare.
Să parvin și sa spun că fac parte din cultura de elită ar fi nedrept pentru somitățile argeșene din domeniu. Îmi place să spun că reprezint cultura în mediul digital. Cei care pot strânge donații pentru a construi un spital privat doar cu simpla distribuire a unei petiții, cei care pot umple străzile Bucureștiului de la Intercontinental și până la Victoriei pentru că vor să fie auziți. Suntem cei pot care schimba viitorul. Cultura generației mele este marcată de utilizarea sporită a mediilor sociale și tehnologiilor. Milenialii reprezintă generația cu cel mai mare acces la studiile superioare, dar și cea mai diversificată, din punct de vedere cultural. În acest context, nu putem spera decât la o Românie… altfel. Una în care lucrurile să se întâmple și să fie bine – spune Andreea Trandafirescu.
Andreea, adică omul frumos al jurnalismului argeșean despre care, cu siguranță, vom auzi mult timp de acum înainte.
4 Comentarii
Anonim
Fetelor, dar câți ani aveți voi, ca vârstă, că păreți… puțin cam „veştejite”(în poze!)… ca să mai concurați la categoria „blonde”, iar despre „performanțele” voastre profesionale n-a auzit nici dracu in materie de …”cultura presei”! Până una alta, v-ați aciuat pe lângă redacții şi redactori care au făcut şi fac şi…bani, profitând de slăbirea vederii lor (datorită/din pricina… vârstei) !!! Azi au vedere …”panoramica”/de… ansamblu/in mare… ca filosofii, nu cum erau ei cândva…cerberi …de presă ! Li s-a înmuiat si lor !
Anonim
Bă prostule, fetili este foarte în ,,regulă”, Andreea apare într-un clip cu o babă ,,sclipitoare”, foarte haios.
Anonim
Că mare dreptate aveți.
George
Mai mult ca sigur „anonim”-ul este din breasla voastră