Însoţit de mai mulţi angajaţi ai administraţiei locale, dar şi de reprezentanţi ai firmei constructoare şi ai proiectantului, primarul Cornel Ionică a „descins” vinerea trecută pe şantierul noii pieţe agroalimentare din Găvana. Cu o seară înainte, în şedinţa Consiliului Local, unii se arătau neîncrezători că piaţa va fi gata până la finalul anului, iar edilul-şef a vrut să vadă cum stau lucrurile. La faţa locului a venit şi viceprimarul Sorin Apostoliceanu, unul dintre cei care spun că ar mai fi multe de făcut acolo.
Galerie FOTO – Piața Găvana din Pitești, modernizată
„Faceţi curat!”
În momentul vizitei, încă se făceau mici retuşuri: la branşamente în exterior, la amenajări interioare etc. Multe dintre cele 150 de mese pentru producători şi comercianţi au fost montate, sunt gata instalaţiile de gaze, căldură, climatizare şi panourile solare pentru producerea apei calde. „Faceţi curat şi urgentaţi lucrările! Vreau să aflu din gura dumneavoastră (n.r. – a constructorului, reprezentat prin managerul SC Apartamentul, Constantin Pănescu) când se pot muta comercianţii în această piaţă nouă! Că dacă îi dăm drumul în ianuarie, după sărbători, nu am făcut nimic!”, a răbufnit Ionică. „Joia viitoare suntem în măsură să facem recepţia finală şi tot atunci se pot muta aici comercianţii. Deci, joia sau vinerea viitoare, cel mai târziu, piaţa va fi funcţională!”, a dat asigurări Pănescu.
De ce atât de târziu?
Locuitorii celui mai mare cartier din Piteşti, Găvana, vor putea astfel să-şi facă provizii pentru sărbătorile de iarnă. „Piaţa volantă, din faţă, va fi desfiinţată, iar în locul ei vom face o parcare generoasă şi un spaţiu de odihnă”, a mai spus primarul. Întrebat de ce au întârziat atât de mult lucrările, reprezentantul proiectantului a spus: „La orice construcţie reabilitată sau remodelată apar aşa-numitele «vicii ascunse». În cazul de faţă, a fost nevoie de un proiect de rezistenţă pentru stâlpii de susţinere pe care, când i-am «decojit», i-am găsit într-o stare avansată de degradare şi reprezentau un pericol. Apoi au fost impuse anumite norme ISU pe care a trebuit să le îndeplinim, iar toate acestea au necesitat timp. Important este însă faptul că noua piaţă este ceea ce trebuie pentru timpurile pe care le trăim.” Lucrările au costat în jur de 5 milioane lei, bani alocaţi de la bugetul local.