Crăciunul este cea mai frumoasă dintre sărbătorile anului, mai cu seamă datorită apropierii între cei dragi: tineri plecaţi la muncă în străinătate revin în sânul familiei, copiii stau lângă părinţi şi bunici, prietenii adevăraţi ne vizitează şi râdem cu toţii aducându-ne aminte de „păţanii” de neuitat. De fapt, dacă stăm să ne gândim, aşa trebuie să fie mereu, doar că lumea de azi s-a schimbat şi ocaziile când se întâmplă o asemenea comuniune sunt, practic, la zile de mare sărbătoare. În preajma Crăciunului, dragostea de aproape este înflăcărată, presărată uneori cu lacrimi de bucurie. Fiindcă dorul de cei dragi aduce asemenea sentimente de nestăvilit.
O seară minunată se poate încheia cu vizionarea unui film bun, iar în cele ce urmează vă prezentăm 10 recomandări de pelicule extraordinare, nu despre Moş Crăciun, ci despre puterea dragostei… până unde poate merge.
The Curious Case of Benjamin Button
Povestea lui Benjamin Button, un om care se naşte bătrân şi întinereşte, se îndrăgosteşte de o femeie, dar este copleşit încet-încet de gândurile adolescentine şi copilăreşti cauzate de trecerea timpului… în sens invers.
Actori: Brad Pitt, Cate Blanchett
Edward Scissorhands
O creatură fabricată de un savant, cu aspect uman, dar cu foarfece în locul mâinilor, este adusă într-un mic orăşel, unde trebuie să se adapteze la viaţa şi comportamentul uman.
Actori: Johnny Depp, Winona Ryder
The Theory of Everything
O incursiune în viaţa personală a fostului mare fizician Stephen Hawking.
Actori: Eddie Redmayne, Felicity Jones
Atonement
Soarta unor tineri îndrăgostiţi capătă un dramatism incredibil, după o mărturie mincinoasă a unui rude.
Actori: Keira Knightley, James McAvoy
Cold Mountain
Un soldat face eforturi supraomeneşti pentru a se întoarce acasă, la femeia pe care o iubeşte.
Actori: Nicole Kidman, Jude Law
Un Comentariu
Anonim
„The Theory of Everything”(2014) este filmul în care actorul Eddie Redmayne (Oscar pt. interpretare) a reuşit să-l redea atât de veridic şi în acelaşi timp atât de impresionant pe genialul astrofizician şi cosmolog britanic Stephen William HOWKING (8 ian.1942 – 14 mar. 2018) încât chiar fizicianul , autor al celebrei „A Brief History of Time”(1988) recunoştea, după vizionare, că s-a contemplat pe sine din afară aşa cum era pe dinăuntru.
HOWKING îi va declara realizatorului TV Dara O’Briain (2015) : „Să fiu al naibii dacă voi muri mai înainte să descopăr mai multe din tainele Universului”. (Fizicianul suferea de la vârsta de 21 de ani de Boala Lou Gehring – Scleroză laterală amiotrofică si a trăit şi lucrat/scris într-un scaun cu rotile din 1963 până la moartea sa -14 mar.2018).