Știm cu toții prea bine că bebelușii pot fi foarte agitați când nu sunt tocmai în apele lor. Dar nu toată lumea știe că o suzetă îi poate calma destul de repede și de ușor. Există mituri și realități despre suzete și rolul lor în dezvoltarea copiilor mici. Iar în cele ce urmează vom discuta despre câteva dintre realitățile cu privire la suzete.
Uite 4 realități despre suzete pe care orice adult ar trebui să le cunoască
- Suzetele pot reduce considerabil riscul de SIDS
Nu doar câteva studii au descoperit un risc mai scăzut al SIDS(sudden infant death syndrome) – moarte subită la bebeluși la copiii care au folosit suzeta. Faptul că gura copilului se mișcă în mod regulat în timp ce are suzetă, îl ajută pe acesta să doarmă mai bine.
Așadar, putem vorbi de o șansă mai mică ca acesta să înceteze să respire. Mai mult decât atât, o suzetă în gura bebelușului tău înseamnă și căi respiratorii libere. Iar asta poate ajuta foarte mult la diminuarea riscului de SIDS.
Este recomandat să oferi copilului tău mic o suzetă atunci când îl pui noaptea la somn. Cu toate acestea, dacă observi că micuțul nu o acceptă ușor și o tot dă jos, nu trebuie nici să-l forțezi să o ia. Pe de altă parte, dacă copilașul adoarme ușor cu suzeta, nu trebuie să sari imediat ce îi cade din gură să o așezi înapoi acolo. Lasă ca totul să fie cât mai natural.
- Bebelușilor care sunt alăptați le poate fi benefică o suzetă
Fiecare copil este diferit. Atâta timp cât alăptatul este bine stabilit și nu sunt complicații(ca de exemplu lapte puțin sau pe terminate), poți vorbi cu doctorul pediatru despre introducerea unei suzete în rutina bebelușului. Dovezi suficiente cum că suzetele pot avea efecte negative asupra copilului nu există. Fiecare mamă trebuie să ia singură decizia de a oferi sau nu copilului o suzetă odată cu alăptatul.
Nu toți copiii își pot îndeplini nevoile de supt doar prin alăptat. De aceea, nu există nici o problemă cu obișnuirea bebelușilor cu o suzetă atâta vreme cât iau sănătos în greutate de la alăptat și au fost hrăniți la sân recent. Doar ai grijă să nu îi dai copilului suzeta în loc de sân atunci când este flămând.
- Suzetele nu cauzează, de obicei, probleme dentare la bebeluși
Pentru majoritatea copiilor mici nu e nici o problemă dacă sunt obișnuiți cu suzeta în primii doi ani de viață. Știai că gura copilului mic este foarte maleabilă? Așadar, orice schimbare ar aduce cu sine o suzetă asupra dinților și cerului gurii în timpul acestor ani se poate adesea corecta foarte simplu.
Cu toate acestea, alta este situația dacă copilul continuă să utilizeze suzeta când trece de vârsta de 2 ani. Atunci, da, se poate ajunge la malocluzii dentare, adică dinții nu se aliniază în mod corect.
- Suzetele trebuie să fie spălate frecvent
Nu e un lucru neștiut faptul că suzetele pot deveni destul de neigienice. Deși la o primă vedere nu ai zice, atunci când sunt analizate sub microscop, suzetele pot avea pe ele bacterii precum E. coli. Deci, pentru a elimina o parte din aceste bacterii, experții sugerează spălarea suzetelor la mașina de spălat vase, apoi sterilizarea lor. Spălarea la mână cu apă fierbinte și cu săpun este iarăși recomandată zilnic. Sau chiar imediat după ce sunt scăpate pe jos.
Acestea sunt doar o parte dintre realitățile de știut despre suzete și folosirea lor. La magazinul online Little Prints ai nenumărate posibilități dacă dorești să achiziționezi pentru copilul tău asemenea produse de ajutor.
Contact:
+4 0725 766 847
hello@littleprints.ro
Sursă foto: littleprints.ro