La ceasul bilanţului, conducerea Primăriei Mioveni a rezumat, în cifre, activitatea instituţiei, primarul Ion Georgescu contabilizând plusurile, dar şi minusurile administraţiei locale. La întâlnirea cu jurnaliştii, edilul-şef i-a avut în echipă pe viceprimarul Aurel Costache, pe Ionuţ Badea, secretar al oraşului, pe Gheorghiţa Sava, director economic, şi pe Dănuţ Proca, şef al biroului Investiţii.
Plusuri şi minusuri
Printre obiectivele de investiţii realizate în 2017 se numără modernizări ale aleilor, trotuarelor şi parcărilor, diverse amenajări (locuri de joacă, platforma unui cimitir, lărgirea unui pod), extinderi ale reţelelor de gaze sau de alimentare cu energie electrică, prelungiri ale sistemelor de colectare a apelor pluviale, împrejmuiri, dar şi câteva dotări (sală de forţă la un liceu, echipament de monitorizare a liniei telefonice la Poliţia Locală).
Finalul de an „prinde” şi câteva obiective de investiţii în derulare, cap de listă fiind noul spital orăşenesc, o clădire de şase etaje la care se lucrează în forţă. Primarul Ion Georgescu a vorbit şi despre minusurile anului 2017, traficul îngreunat pe DN 73 D şi greutăţile întâmpinate pentru introducerea unei conducte de gaze în Clucereasa fiind primele citate la acest capitol.
Statistici
Din 1 ianuarie şi până ieri, de Sfântul Ştefan, au fost numărate peste 600 de audienţe la cabinetul primarului. În acelaşi interval, au fost înregistraţi, pe site-ul primăriei, mai bine de 38.000 de vizitatori virtuali. De-a lungul anului au fost oficiate 246 de căsătorii. În 2017 au fost raportate circa 150 de decese.
Cărţile de identitate eliberate şi preschimbate au fost de ordinul miilor (7.244), iar schimbările de domiciliu au atins „cota” 1.560. Valoarea amenzilor contravenţionale neîncasate (în perioada 2009-2017) a depăşit 1.646.000 lei. Amenzile datorate de către persoanele declarate insolvabile însumează 515.478 lei, iar cele încasate în decursul acestui an sunt de circa 1.300.000 lei. În 2017, 16 dosare au fost deschise pentru amenzi contravenţionale pentru suma de 36.033 lei. Totodată, 33 de persoane au prestat muncă în folosul comunităţii prin Serviciul de Probaţiune, iar trei – prin Ordonanţa Procurorului.
Cum oraşul automobilului românesc este monitorizat video, aflaţi şi că, până la 27 decembrie, 6.446.775 de maşini au intrat în Mioveni şi 6.666.154 de autovehiculele au ieşit din localitate.
2 Comentarii
Anonim
Fi domne serios!
După spusele monitorizării înţelegem că apropate toate maşinile fabricate la Mioveni s- au întors.
Probabil că cifrele în cauză sunt puse din burtă
Marian
Avioane.niciunu?