Roşiile care tronează îmbietor pe tarabele din Piteşti au ajuns să-şi vândă… pulpa mai scump decât carnea de porc. Unele sortimente de tomate au preţuri astronomice – ca să nu spunem de-a dreptul … nesimţite. Bunăoară, un aprozar de cartier (Banatului) a scos – fleoşc! – la înaintare roşii absolut obişnuite (din acelea cu „ţugui” şi fără miros de vrej), cu preţul ameţitor de 14 lei kilul! Pus pe căpătuială, „comersantul” a schimbat „gustul” (discutabil) dintr-un condei, scriind pe eticheta produsului cuvântul magic: „româneşti”.
La acelaşi stand am găsit o… salată de preţuri şi felurite „denumiri” de tomate. 8 lei/kg costau roşiile „cherry”, 7 lei/kg erau roşiile „prunişoară”, 6 lei/kg „storceau” din buzunarul clientului roşiile „grădină” sau cele „crenguţă”. Iar cele mai ieftine roşii de la taraba cu pricina erau aduse din „Turcia” sau „Italia” (5 lei/kg).
Mirela NEAGOE