Există mii de opțiuni și soiuri în lume atunci când vine vorba de cafea și, după cum știți cu siguranță dacă sunteți un mare iubitor de cafea, este important să luați această decizie în serios. Dacă alegeți boabele de cafea greșite, veți regreta imediat ce ați pus ceașca în gură. Este esențial să știi să alegi boabele de cafea ideale pentru fiecare ocazie și mod de utilizare. Nu există așa ceva ca „cea mai buna cafea din lume”, deoarece o metodă excelentă de preparare pentru un anumit tip de boabe de cafea este teribilă pentru alt tip.
Kona
Kona este cea mai mare insulă din Hawaii și este cea mai bună pentru cultivarea cafelei de înaltă calitate. De fapt, potrivit Forbes, boabele de cafea Hawaiian Kona sunt cele mai bune din America. Cu un climat excelent, combinația perfectă de ploaie și soare și sol fertil și vulcanic, pantele marii insule sunt perfecte pentru cultivarea cafelei. Doar puțină precauție: pentru a cumpăra cafea Kona de înaltă calitate, va trebui să plătiți destul de mult pentru aceasta. Această cafea nu are doar o producție limitată ci și o cerere mare. În plus, este cultivată și în Statele Unite, unde fermierii sunt plătiți mult mai mult decât fermierii mediu dintr-o țară tradițională de cafea. O cafea Kona de înaltă calitate merită atât timp cât produsul propriu-zis este achiziționat. Evitarea amestecurilor Kona este esențială, deoarece în multe cazuri doar 10% din amestec ar putea fi cu adevărat cafea Kona.
Jamaica Blue Mountain
Altitudinea ridicată, temperaturile reci și solul vulcanic ajută la producerea unei recolte care durează aproape 10 luni, care este o perioadă mult mai lungă decât alte regiuni în care se crește cafea. Rezultatul acestui proces va fi bine echilibrat, cu o aciditate corpolentă medie, cu o aromă ușor dulce. Unii spun că această cafea este cea mai fină băutură pe care au savurat-o vreodată. La fel ca și Kona, această cafea este scumpă, dar merită. Fără îndoială, dacă ne gândim la cele mai bune mărci de cafea din lume, trebuie să ne gândim la ceașca de cafea Blue Mountain.
Kenyan AA
Boabele de cafea din Kenya sunt printre cele mai bune din lume și, prin urmare, se află pe această listă cu cele mai bune mărci de cafea din lume. Efortul pe care fermierii îl fac pentru a le curăța și prelucra este de neegalat. „AA” sunt cele mai mari boabe, urmate de „AB”. În Kenya, cu cât bobul este mai mare cu atât mai bine. Aceste cafele se caracterizează prin note dulci de fructe, o aciditate viticolă și un consistență siropoasă.
Boabe de cafea indoneziene de Sumatra
Cafele din nordul Sumatrei tind să aibă o aciditate mai mică cu un gust dulce și fin. Gustul cafelei poate varia de la cacao și tutun până la pământ și erbacee. Cafelele din Sumatra sunt în general procesate folosind o metodă hibridă, similară cu decojirea umedă. Această metodă de procesare este probabil cel mai important factor în calitatea acestei cafele.
Sulawesi Toraja din Indonezia
Sulawesi este o insulă indoneziană la est de Borneo. „Toraja” este numele grupului de oameni care cresc și recoltează cafea în zonele muntoase nordice ale insulei. Cafeaua este o afacere de familie pe această insulă. Familiile cultivă cafea pe proprietatea lor ca o modalitate de a adăuga un venit la casa lor, dar de multe ori nu este o prioritate. Prin urmare, infrastructura cafelei nu este foarte puternică și aceste boabe nu sunt atât de comune.
Death Wish
Cafeaua Death Wish este una dintre cele mai puternice cafele din lume. Sunt boabe de cafea sustenabile, organice, cu conținut scăzut de acid și (foarte) multă cofeină. Dacă aveți nevoie de un boost mare de energie, dar nu doriți să sacrificați calitatea gustului, aceasta este opțiunea ideală. Death Wish oferă o gamă largă de opțiuni: boabe integrale, măcinate și păstăi. Toate au un singur lucru în comun: sunt boabe de cafea de înaltă calitate, cu 3-6 ori mai multă cofeină decât o ceașcă standard de cafea.