Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

• Articol scris de: Data publicării: 16.12.2013
  • Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

    Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

Strategia Guvernului în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi a lăsat deoparte, cel puţin pentru câţiva ani, proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu. Şi, de parcă n-ar fi fost de ajuns, guvernanţii au mai schimbat şi traseul iniţial din proiect, lansând ideea construirii unei autostrăzi până la Râmnicu-Vâlcea, deşi varianta iniţială prevedea o rută care nu avea treabă cu reşedinţa judeţului vecin. Toate aceste lucruri au făcut ca atât o parte din presă, cât şi autorităţi, sindicate (mai precis, cel de la Dacia) şi, firav, unii politicieni să protesteze şi să solicite ca Autostrada Piteşti-Sibiu, finanţabilă în proporţie de 85% din fonduri europene, să fie construită cu prioritate. Acestor demersuri li se adaugă şi cel al forumului “Construim România” care au decis ca pe 19 decembrie, când este programată deschiderea traficului pe noile tronsoane de autostradă dintre Orăştie şi Sibiu, să afişeze pe parbrizul mai multor autoturisme mesajul “Vrem autostrada Sibiu-Piteşti”. Este încă o dovadă a faptului că varianta Sibiu-Braşov nu este agreată de multă lume care nu înţelege cum Guvernul poate renunţa “din pix” la un proiect prioritar, cel privind Autostrada Piteşti-Sibiu, pentru proiecte care nici măcar nu sunt finanţate de Uniunea Europeană.


2 comentarii
  1. ADI pe 16.12.2013:

    Simplu. E mai greu sa fraudezi bani de la UE. De-aia nu are prioritate.

  2. ovi pe 16.12.2013:

    Ar trebui luate masuri pentru cei de la ministerul transporturilor(i-as belii pe toti)

COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Teme abordate în acest articol

» Autostrada Piteşti-Sibiu


Articole pe aceleaşi teme

Autostrada A1

Ce spui Klaus? I-auzi la Dănuţ!…

Afirmaţiile liderului liberal Klaus Iohannis cu privire la faptul că ar fi mai rentabilă o autostradă Sibiu - Braşov decât una Piteşti - Sibiu au stârnit reacţii. Vicepremierul Daniel Constantin i-a dat o replică dură liderului PNL.

Iohannis vrea autostrada spre Braşov

Klaus Iohannis, candidat la preşedinţia ţării, a declarat joi că varianta construirii unei autostrăzi pe ruta Sibiu - Braşov este mai rentabilă decât cea a construirii unei autostrăzi care să lege Sibiul de Bucureşti prin Piteşti
Autostradă în România

Bani pentru autostrăzi ar fi

Conform acordului de cooperare cu Uniunea Europeană, 6,1 miliarde euro din fondurile pe care România le va primi între 2014 şi 2020 sunt destinaţi exclusiv dezvoltării sectorului de transport.
Autostrada A1

Licitaţie contestată pentru autostrada Piteşti – Sibiu

Licitaţia pentru noul studiu de fezabilitate necesar pentru demararea lucrărilor la autostrada Piteşti - Sibiu a fost contestată de firmele interesate.
Ioan Rus, Ministrul Transporturilor

Autostrada Piteşti-Sibiu, de la prioritate naţională la vis erotic

Deşi premierul Ponta anunţase acum vreo patru luni că lucrările încep chiar anul acesta, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ne spune că, de fapt, "astea sunt vise erotice"
Florin Tecău, Aurelia Cristea, Mihai Oprescu, Ion Burnei

Ministrul pentru dialog social susţine construcţia autostrăzii Piteşti – Sibiu

Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru dialog social, a fost ieri în vizită oficială în judeţul Argeş.
Ioan Rus ne dă speranţe pentru autostrada Piteşti - Sibiu

Autostrada Piteşti-Sibiu, “de la desene pe hârtie la faza de excavator”

Odată cu numirea lui Ioan Rus la Transporturi, sunt speranţe mari că se va depăşi stadiul de vorbe.
Dan Şova

Veste bună pentru Autostrada Piteşti-Sibiu: Şova pleacă de la Transporturi!

În locul lui Şova va fi numit, probabil, Ioan Rus, fost ministru de Interne în Guvernul Năstase.
Autostrada Piteşti - Sibiu

De ce e necesară actualizarea studiului pentru autostrada Piteşti – Sibiu?

Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a relansat licitaţia pentru actualizarea studiului de fezabilitate necesar construirii autostrăzii Piteşti - Sibiu.

Traseul autostrăzii spre Sibiu, nemodificat

Studiul de fezabilitate ar urma să coste între 10 şi 11,7 milioane euro. Piteşti-Sibiu este singurul tronson din autostrada ce leagă vestul de estul Româ­niei.