Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

• Articol scris de: Data publicării: 16.12.2013
  • Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

    Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

Strategia Guvernului în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi a lăsat deoparte, cel puţin pentru câţiva ani, proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu. Şi, de parcă n-ar fi fost de ajuns, guvernanţii au mai schimbat şi traseul iniţial din proiect, lansând ideea construirii unei autostrăzi până la Râmnicu-Vâlcea, deşi varianta iniţială prevedea o rută care nu avea treabă cu reşedinţa judeţului vecin. Toate aceste lucruri au făcut ca atât o parte din presă, cât şi autorităţi, sindicate (mai precis, cel de la Dacia) şi, firav, unii politicieni să protesteze şi să solicite ca Autostrada Piteşti-Sibiu, finanţabilă în proporţie de 85% din fonduri europene, să fie construită cu prioritate. Acestor demersuri li se adaugă şi cel al forumului “Construim România” care au decis ca pe 19 decembrie, când este programată deschiderea traficului pe noile tronsoane de autostradă dintre Orăştie şi Sibiu, să afişeze pe parbrizul mai multor autoturisme mesajul “Vrem autostrada Sibiu-Piteşti”. Este încă o dovadă a faptului că varianta Sibiu-Braşov nu este agreată de multă lume care nu înţelege cum Guvernul poate renunţa “din pix” la un proiect prioritar, cel privind Autostrada Piteşti-Sibiu, pentru proiecte care nici măcar nu sunt finanţate de Uniunea Europeană.

URMĂTORUL ARTICOL

2 comentarii
  1. ADI pe 16.12.2013:

    Simplu. E mai greu sa fraudezi bani de la UE. De-aia nu are prioritate.

  2. ovi pe 16.12.2013:

    Ar trebui luate masuri pentru cei de la ministerul transporturilor(i-as belii pe toti)

COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Teme abordate în acest articol

» Autostrada Piteşti-Sibiu


Articole pe aceleaşi teme

Florin Tecău, Aurelia Cristea, Mihai Oprescu, Ion Burnei

Ministrul pentru dialog social susţine construcţia autostrăzii Piteşti – Sibiu

Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru dialog social, a fost ieri în vizită oficială în judeţul Argeş.
Ioan Rus ne dă speranţe pentru autostrada Piteşti - Sibiu

Autostrada Piteşti-Sibiu, “de la desene pe hârtie la faza de excavator”

Odată cu numirea lui Ioan Rus la Transporturi, sunt speranţe mari că se va depăşi stadiul de vorbe.
Dan Şova

Veste bună pentru Autostrada Piteşti-Sibiu: Şova pleacă de la Transporturi!

În locul lui Şova va fi numit, probabil, Ioan Rus, fost ministru de Interne în Guvernul Năstase.
Autostrada Piteşti - Sibiu

De ce e necesară actualizarea studiului pentru autostrada Piteşti – Sibiu?

Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a relansat licitaţia pentru actualizarea studiului de fezabilitate necesar construirii autostrăzii Piteşti - Sibiu.

Traseul autostrăzii spre Sibiu, nemodificat

Studiul de fezabilitate ar urma să coste între 10 şi 11,7 milioane euro. Piteşti-Sibiu este singurul tronson din autostrada ce leagă vestul de estul Româ­niei.
Autostradă în România

Primul pas pentru autostrada Piteşti-Sibiu

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a publicat în sistemul electronic de achiziţii anunţul de licitaţie pentru studiul de fezabilitate necesar realizării autostrăzii Sibiu-Piteşti.
Autostradă în România

Ne promit iar autostrada Piteşti – Sibiu…

O autostradă care va lega estul de vestul României va fi finalizată în 6 ani, promite şeful CNADNR, Narcis Neaga, după ce în ultimii 25 de ani au fost construiţi doar 500 km de autostradă.
Susţinere pentru Autostrada Piteşti-Sibiu

Iar aţi uitat de autostrada Piteşti-Sibiu?

CNADR a lansat mai multe licitaţii de studii de fezabilitate pentru aproape 1.000 km de autostrăzi, însă de pe listă lipseşte tronsonul Sibiu-Piteşti, una dintre cele mai cerute autostrăzi din România.
Dan Şova

Şova, în Argeş, cu veşti despre autostradă

Dan Şova a precizat că lucrările pentru autostrada Piteşti - Sibiu vor începe în anul 2015, concomitent pe două tronsoane: Sibiu-Boiţa şi Piteşti-Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea.
Autostradă în România

Autostrada spre Sibiu, pe bucăţi

România riscă să piardă o finanţare europeană de circa 1,3 miliarde euro dedicată autostrăzilor, mare parte din aceşti bani fiind deja alocată pentru contracte în derulare.