Salariul minim brut pe ţară de la 1 ianuarie 2014 – 850 lei

• Articol scris de: Data publicării: 13.11.2013

Conform unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii, de la 1 ianuarie 2014, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 850 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 ore în medie pe lună. De la 1 iulie 2014, salariul minim brut va creşte la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 ore în medie pe lună, reprezentând 5,357 lei/oră (plus 12,50% faţă de 2013).

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este stabilit la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună în anul 2013, reprezentând 4,74 lei/oră.

URMĂTORUL ARTICOL

COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Ultimele articole din aceeaşi categorie

Sute de copii cu probleme de vorbire

976 de copii din judeţ au fost depistaţi cu deficienţe de vorbire în anul şcolar 2013-2014.

La bal sau la… mall?

Conform unei analize a publicaţiei "Capital", în Argeş sunt trei centre comerciale de tip mall, iar salariul mediu pentru angajaţii acestora este de 391 euro pe lună.
Aglomeraţie în parcările de lângă hotel

Parcările din centru, prea scumpe pentru piteşteni

În Piteşti, adevărata problemă cu care se confruntă şoferii este parcarea din centrul oraşului. Nu din lipsa locurilor, ci pentru că ideea de a plăti nu este deloc agreeată de şoferi.
În lipsa marcajelor, fiecare parchează cum are chef

Parcările sunt gata, problemele abia încep

În lipsa unor delimitări, fiecare şi-a tras maşina unde a avut chef şi cum a considerat că e mai bine în noile parcări de la blocuri , iar din acest motiv se face risipă de locuri.
Marius Bortă

“Vreau să-mi cunosc părinţii!”

Ne-a călcat pragul redacţiei un tânăr pe nume Marius Bortă care ne-a spus că nu-şi doreşte nimic mai mult pe lume decât să-şi cunoască părinţii.

1.000 de piteşteni umblă să se debranşeze

Până în momentul de faţă, SC Termo Calor Confort SA Piteşti a distribuit 1.000 de formulare pentru debranşarea de la reţeaua de termoficare, la solicitarea asociaţiilor de proprietari.
41 de cupluri au fost premiate

Au zidit o familie model…

Primăria Piteşti a decernat ieri diplome de fidelitate pentru cupluri care au împlinit 50 sau 60 de ani de căsnicie neîntreruptă. Printre cei premiaţi s-au aflat şi Ioana şi Ion Zidaru, părinţii viceprimarului Laurenţiu Zidaru.
Aglomeraţie în trafic la Podul Viilor

Aproape 200.000 de maşini în Argeş!

La jumătatea anului 2014, parcul auto al judeţului cuprinde 199.716 de maşini.

Peste 7.000 de decese în Argeş în 2013

Conform unui raport recent al Direcţiei de Sănătate Publică, în anul 2013 s-au născut 4.114 copii în Argeş, dar au fost înregistrate 7.114 decese.
Nici în angajaţii băncilor nu poţi avea prea multă încredere...

Nu vă lăsaţi păcăliţi de bănci!

Unii angajaţi ai băncilor au comis fraude grosolane, lăsând numeroşi cetăţeni fără bani în cont, într-un mod perfid: zâmbete şi felicitări la ghişeu, dar în spate un plan bine studiat şi personalizat pe comportamentul clienţilor vulnerabili.