Salariul minim brut pe ţară de la 1 ianuarie 2014 – 850 lei

• Articol scris de: Data publicării: 13.11.2013

Conform unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii, de la 1 ianuarie 2014, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 850 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 ore în medie pe lună. De la 1 iulie 2014, salariul minim brut va creşte la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 ore în medie pe lună, reprezentând 5,357 lei/oră (plus 12,50% faţă de 2013).

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este stabilit la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună în anul 2013, reprezentând 4,74 lei/oră.


COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Ultimele articole din aceeaşi categorie

O taxă în plus. Pe poluare

O taxă în plus. Pe poluare

Peste 50.000 de argeşeni vor plăti nu peste mult timp o taxă în plus. Este vorba despre cei care au centrale de apartament şi care, din 2016, conform cerinţelor europene, vor achita o taxă de poluare.

Tot mai mulţi argeşeni se mută la ţară

Stresul urban, aglomeraţia sau veniturile insuficiente încep să pună din ce în ce mai multă presiune pe o generaţie cu vârsta cuprinsă între 35 şi 50 de ani, care încearcă să scape de necazurile traiului la oraş.
Turiştii, aşteptaţi să vină la mare şi în septembrie

Argeşenii, invitaţi să se înscrie în programul “Litoralul pentru toţi”

În condiţiile în care meteorologii prognozează că şi luna septembrie va fi favorabilă efectuării concediilor la mare, va fi lansat programul "Litoralul pentru toţi".
Primul Ghiozdan

“Primul Ghiozdan”, gata de start

Consiliul Judeţean Argeş a decis să acorde şi în noul an şcolar 2014-2015 rechizite şi ghiozdane pentru elevii care păşesc în clasa zero.
În stânga - Bradu; în dreapta - Piteşti

La impozite – înainte, la drumuri noi – înapoi!

O stradă situată la "graniţa" dintre Piteşti şi Bradu este o adevărată calamitate pentru locuitori.
Alergarea se face şi fără echipament

Pe pista de antrenament se aleargă şi în… rochie

Pista de încălzire de la Baza Sportivă "Nicolae Dobrin" din Piteşti este pusă gratuit la dispoziţia piteştenilor care vor să practice alergarea.
Grenadă găsită sub prispa unei case

Mai bine de 60 de ani cu grenada sub prispă

Postul de Poliţie din comuna Mălureni a fost sesizat că, sub prispa unei case din localitate, a fost găsită o grenadă.
Ajutoare de la bancă pentru 50 de familii sinistrate

Ajutoare de la bancă pentru 50 de familii sinistrate

50 de familii (peste 220 de persoane) din Argeş şi Vâlcea au beneficiat de proiectul iniţiat de angajaţii Băncii Comerciale Române, "Împreună putem ajuta victimele inundaţiilor".
Lămâile, mai scumpe decât carnea!

Lămâile, mai scumpe decât carnea!

În ultimele săptămâni, preţul lămâilor aproape s-a triplat. Pe strada Griviţei, în Piteşti, lămâile se vând cu 16,99 lei/kg, iar un kilogram de carne de porc în Piaţa Ceair costă 16 lei.
Rampă de deşeuri la marginea drumului

În cartierul Turceşti, oile pasc în gunoi

Dacă n-am fi ştiut clar că suntem în Piteşti, după aspectul zonei am fi putut crede că am nimerit undeva la o groapă de gunoi. Astfel se prezintă situaţia la intrarea în cartierul Turceşti, iar după cum arăta, locul părea că nu are nimic a face cu ceea ce înseamnă civilizaţie.