Related Articles

6 Comentarii

  1. 1

    Dora

    Vorba aceea, pana la Dumnezeu te omoară sfintii

    Reply
  2. 2

    Maya

    Tind sa cred ca asta se intampla in mai toate bisericile noastre. Exista aici o ierarhie alcatuita in mod tacit de la preot pana la cel ce tine de scaun celui care se ocupa cu schimbatul lumanarilor in biserica. E o asa forfota in timpul slujbei, datorata dereticarilor trepadusilor bisericii incat la sfarsit poti spune doar ce a facut si cum a facut si de cate ori a pus ulei in candela si de cate ori schimbat lumanarile din fata altarului si cum ridica prinosul si cum il punea la locul lui , incat pleci mai buimac decat ai venit si mai pacatos decat ai intrat. Gandul ti se indreapta in mod involuntar de la slujba religioasa la ritualul dezvoltat de de batranele satului dar mai nou si de batrani care, cuprinsi de sentimentul de inutilitate, vin sa impartaseasca si ei experienta bisericeasca acumulata de a lungul vietii. De cele mai multe ori chiar apostrofeaza pe bietele batranele si ajung cu contrazicerile pana la stadiul de galceava. La finalul slujbei nu poti decat sa concluzionezi ca si in casa Domnului exploatarea omului de catre om e in plina dezvoltare. Ce sa ne mai lamentam ca acest obicei il au politicienii nostri…..

    Reply
  3. 3

    ION

    Greşeala cea mai mare, constă în faptul că se confundă religia cu credinţa.
    Religia se bazează pe pupatul mâinii popii, pe achitarea unor sume consistente de bani şi nu în ultimul rând trebuie musai să spui popii tot ce ai făcut, ca să justifice acesta din urmă salariul primit de la una dintre instuţiile cele mai respectate din România (servicii).

    Reply
  4. 4

    Nicu

    Si in biserica avem de a face cu teoria formelor fara fond

    Reply
  5. 5

    Puiu

    Mă dusesem cu gândul la cele două exemple care au zguduit BOR, la Corneliu Bârlădeanu şi la Pomohaci şi-am crezut că autorul editorialului a făcut enervare şi „i-a băgat în cerneală”.Ar fi putut s-o facă, dar mai bine că n-a făcut-o pentru că are cine să-i judece. Cu siguranţă un articol cu faptele celor doi m-ar fi enervat, pe când aşa m-am relaxat.Asta e” ritualul bisericii „de când eram copil şi până-n prezent şi nu cred că o să dispară. Aşa stau lucrurile în biserică, mai ales la ţară, şi din descrierea cu lux de amănunte în faţa calculatorului este o relaxare, dar în biserică te pot scoate din sărite .Să fiu sincer editorialul m-a transformat in spectatorul care a mai văzut acest film, cu fâţâiala babelor şi intervenţia lor împotriva a tot ce faci tu, cu senilul cu mâini noduroase care stinge lumânările, cu domnii şi doamnele întorşi de la oraş. Buimac te întorci acasă poate cu mai multe păcate, dar revii, că este CINEVA care te cheamă şi-ţi răcoreşte sufletul!

    Reply
  6. 6

    Iurie

    Deseori privesc cu duioșie dinamicitatea bătrânelor în „problemele „bisericești de parcă sar autorializa. Și frecventarea bisericii este o obligație de autostima, unde manifestarea opiniilor personale își găsesc susținere din partea ne priceputilor. Se cred divinități prin participare.

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023