ad
ad

8 Comentarii

 1. 1

  Dora

  Prin anii 80 se spunea ca adolescenta a murit. Ca tânărul nu mai are timp de visări romantice si trebuie sa se pregătească pentru viață. Astăzi cred ca pana si copilăria a murit, pentru ca nimeni nu se mai recunoaște copil , nici chiar pustul de cinci ani. E ceva in societatea asta care șterge vârstele omului. Auzi pe strada cum un puști de patruspreze ani il înjura pe un adult de cinzeci. Cum un elev de clasa opta vorbește cu profesorul de la egal la egal, cum fiii folosesc numele mic al părinților. S-a dus formule vechi de adresare dintre copii.si părinți. Doamne ajuta!

  Reply
 2. 2

  Goargăș

  Dumnezeul capitalismului este profitul. Actele de caritate, mecenatul, sponsorizările, ,,protecția datelor cu caracter personal” sunt praf în ochii proștilor. Toate au un scop fariseic ascuns: maximizarea profitului. Dacă mă contrazice cineva, sunt de acord să particip la o masă rotundă, cu argumente temeinice. Părinții copiilor (unii) cască ochii și gura la mărgelele colorate ale cuceritorilor occidentali, nu citesc nicio carte, mulți merg la ei să le facă muncile ,,delicate” (nu vorbesc de specialiștii care ne fac cinste și ,,dau clase”), cu banii câștigați construiesc vile și case mari, parțial locuite, cu utilitățile vraiște, cumpără mașini aparent scumpe (alimentate cu combustibil de 50 de lei, din lipsă de fonduri) doar pentru a epata. Cine să mai educe copiii? Ați văzut ce părere au cititorii despre reprezentanții educatorilor? Ce mai pot face dascălii? Concluzie: ,,Dacă exemplu personal (părintesc) nu e, nimic nu (mai) e!”

  Reply
  1. 2.1

   Goargăș

   Asta nu înseamnă că nu iubesc Europa cu tot ce are bun în ea, cu arta și cultura ei, cu oamenii de rând, educați și sensibili, cu progresul tehnic și dragostea pentru ecologie, etc, etc. Dar una-i una, alta-i alta!

   Reply
 3. 3

  Dora

  Domnule Goargas, sunt in asentimentul dvs.

  Reply
  1. 3.1

   Goargăș

   Vă mulțumesc! Ceea ce am scris cuprinde durere și regret. Din păcate! Poate, cândva, va răsări din nou soarele pe ,,ulița” României. Depinde doar de noi.

   Reply
   1. 3.1.1

    Goargăș

    P.S. Și textul dvs., plin de adevăr și de trăire m-a incitat să scriu ceea ce am scris.

    Reply
 4. 4

  Anonim

  Intr-adevar, cauza tuturor relelor din societatea noastra este educatia, si, in primul rand, educatia din familie. Altii au gasit-o in „ADN-ul defect”. Doamne, daca lucrezi cu cuvantul, si mai ales cu cuvantul scris, cum poti sa gandesti asa? Dar daca ma uit la figura celui ce scrie despre ADN cred ca are dreptate in ceea ce-l priveste, este cam bronzat.

  Reply
 5. 5

  Ganditorul

  „Aproape toata stupiditatea comportamentului nostru provine din imitarea celor cu care nu vrem sa ne asemanam”.Samuel Jhonson

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.