Related Articles

5 Comentarii

  1. 1

    Ilie

    Şi „digitalul” folosit fără măsură devine un drog.
    Drept urmare lăsaţi acest subiect pe mâna pshiologigilor şi medicilor.
    Întotdeauna ce e mult strică.

    Reply
  2. 2

    Dan

    Omul acesta are dreptate !
    Si nu doar pt ca sunt mult mai multi cititori decat colegi de redactie care sa inteleaga un fenomen pe care editorialistul il transeaza intr-un mod exemplar, dar si pt ca pt Sfantul Ilie (care o confunda pe Maria-Marijuana) cu era digitala am un raspuns pe masura. Citeste-l pe Parintele Savu ( acela care se dusmaneste cu lumea digitala folosind miracolul tehnologiei). Adevarata orbecaiala se propteste in paraclisul Trinitas TV sau BOR, acolo unde cand se stinge lumina apare sms-ul contra cost cu un acatist. (Tot era digitala se numeste…)Nu ma puteti convinge ca cineva mai poate sa recurga astazi la ciocanelul in genunchi inaintea unei radiografii. Ceea ce realizez aici este o imensa fractura intre cei care inteleg sa se foloseasca de era digitala versus aceia care o respira spunand ca asteapta sunetul de toaca sa-i anunte ca sunt in c…t.
    In redactia dvs. traiesc doua lumi antagonice. Daca ar fi sa fiu logic, as afirma ca o adunare de ,,miracole editorialistice,, compun zilnic aberatii antidigitale, desfiintand suportul si o minoritate construita cat se poate de pragmatic. Articolele Parintelui Savu ( cel semnat in frunte) cred ca se potrivesc de minune celor batrani care detesta visceral era tehnologica. Macar astia platesc,… Dar nu poti iesi in spatiul public cu idiotenii de genul pokemonilor decat daca singura lectura credibila este aceea de la Biblioteca. In era digitala toatecartile tiparite ale lumii abia daca incap ca proportie pe o eticheta de bikini…Insa parintele Savu crede in Tanga…Fac prinsoare ca tot ce este sarit de sase decenii de activitate bibliofila abia daca stie cum se acceseaza un email…Ca se gaseste cate unul care poate da forrward este de inteles, dar nu puneti pe popa Savu sa dea click pana ce ii sare contorul…

    Reply
  3. 3

    Calin

    Domnule Badiu aveţi dreptate până la un punct.
    Oare dumneavoastră ştiţi că din cauza erei digitale mai mulţi indivizi din Ministerul Educaţiei, I.S.J. Argeş au câte 3 servicii (cel puţin 3 norme) desfăşoară activităţi într- o zi (de 24 ore) care pentu un om normal necesită 30 ore de muncă/ zi.
    Ce este interesant că serviciile în cauză sunt cu normă întreagă, toate la stat.
    Oare de ce nu toţi oamenii au acces la „era digitală” a anumitor boşi din Ministere, Inspectorate şcolare şi Şcoli?
    Răspunsul este simplu, nu toată lumea poate fura. Ori în cazul nostru tocmai era digitală „îi ajută” pe unii şi- i scufundă pe alţii.
    Domnule Badiu şi domnule Dan oare nu credeţi că furtul din buzunarzul public este mai interesant decât pierderea de timp cu jignirea unor colegi de condei.

    Reply
  4. 4

    Dan

    Domului Calin aka Parintele Savu…
    Stimate domn ( scuzati-mi adresabilitatea la persoana intai singular), inainte de a va raspune in nume propriu doresc sa va limpezesc cateva din enormitatile pe care le debitati in commentul pe care il semnati sub pseudonim. Observ sau macar intuiesc ca sunteti dascal. Perfect ! Va rog sa respectati regulile jocului atfel incat sa nu va azmutiti prozelitii sa va apere. Eu nu am nici ciraci si nici postaci. Pe cale de consecinta, domnule Calin aka Parinte Savu, vreau sa cunoasteti cateva lucruri. Acestea va pot ajuta sa intelegeti de ce va combat in idei. Ca sunteti de stanga pot intelege. Nici capitalismul nu este perfect, insa depasiti cu mult linia rosie. Sa va spun cateva esente….
    Am crescut in comunism asa cum probabil vi s-a intamplat si dvs. Am absolvit doua facultati si la ambele am avut burse de merit. A doua a avut 465 de candidati pe un loc…Poate ca sunt multi, sau putini…Naiba stie… Am absolvit ca si dl, Calin un stagiu militar. Evident cu gradul de ofiter ( asemeni Parintelui Savu)….Acum incep diferentele…
    Bunicul meu ( de origine germana) a stat 7 ( sapte ani) in puscarie pt ca a electrificat un sat pe banii lui. Se saturase ca cei cinci copiii sa invete la lampa. Pentru asta bunica mea a trebuit sa divorteze… A crescut patru ingineri si un medic…La lumina lampii si facand de doua ori pe an un drum la canal sa-si vada fostul sot. Fratele bunicii mele a fost invatator. A murit in 1944 la Banska Bistrika curantand ultimele cuiburi naziste din Muntii Tatra… Era invatator… Avem in familie 14 medici care profeseaza pe 3 continente. Familia mea a fost prigonita la Corbi si Nucsoasa pt ceea ce banuiesc sa stiti deja. In documentele stramosilor mei apare improprietarirea dobandita de la Baba Novac din 1600 scrisa in slavona. O am acasa… Bunicul din partea tatalui a luptat la Backiserai in Crimeea cu rusii… Tatal meu a fost lovit de schijele unei bombe rusesti si a ramas handicapat fara pensie pana in ultimul an de viata…Dar m-a facut pe mine…
    Ce am eu cu domniile voastre? Nimic… Nici un membru al neamului meu nu a fost membru de partid…Ca atare nu avem nimic de impartit. Ce vrei tu Savule sau Caline ( dracu stie cum iti spune) nu este treaba mea, insa vreau sa stii ceva…am spus copiilor mei ca voi profesorii rosii sunteti rosii din mosi -stramosi. Tu Savule nu ai tras in viata ta un glonte intr-o lupta. Tragi aici ca si Calin …Rezerva sublima… Cu cine luptati voi mai conserve de bulion? Stii tu Savule ( caline) de ce te destesta copii mei ma? Pt ca ati lasat popa sa va ocupe jumatate din catedra si pt ca nu aveti decat un trecut de hazna. De aia…Si acum ne mai ramane era digitala….

    Reply
  5. 5

    Dan

    Pt Parintele Savu ca sa inteleaga cum e viata de patron…

    Din datele prezentate de INS în studiul „Condiţiile de viaţă ale populaţiei din România“, consultat de MEDIAFAX, reiese că majoritatea liderilor mediului de afaceri duc un trai îndestulător, dar şi că există o minoritate puternic afectată de neajunsurile sărăciei.

    Potrivit INS, 45,8% din gospodăriile conduse de oamenii de afaceri („lucrători pe cont propriu, inclusiv patroni”, în terminologia studiului citat) se confruntă cu dificultăţi mari şi foarte mari în acoperirea cheltuielilor curente şi 38,7% nu-şi pot acoperi la timp cheltuielile legate de locuinţă sau de plata ratelor bancare.

    Detaliat, 43,5% din lucrătorii pe cont propriu şi patronii chestionaţi au declarat că sunt restanţieri la întreţinere (apă, gaz, căldură etc.), 42,1% – că nu-şi pot achita la timp factura de energie electrică, apoi 36,1% sunt restanţieri la plata abonamentului de telefonie şi 13,3% sunt restanţieri la ratele bancare.

    Acelaşi studiu privind condiţiile de viaţă ale populaţiei mai relevă că 13,3% din oameni de afaceri „nu au reuşit menţinerea unei temperaturi adecvate în locuinţă“. Apoi 57,6% „nu şi-au putut achiziţiona o săptămână de vacanţă“ şi 16,3% „nu şi-au permis consumul a cel puţin un fel de mâncare cu carne sau peşte o dată la două zile“.

    Studiul INS mai arată că oamenii de afaceri locuiesc, în general, confortabil (29,5% au o casă individuală separată şi 60,6% au un apartament în blocuri cu mai multe locuinţe), dar şi aici sunt consemnate situaţii mai puţin favorabile. Spre exemplu, 26,7% nu au baie sau duş în locuinţă şi 28,7% nu au grup sanitar.

    Cât priveşte înzestrarea locuinţei patronale cu bunuri de folosinţă îndelungată, sunt relevante câteva procente: 10,9% au declarat că nu-şi permit o maşină de spălat rufe, 2,9% – că nu-şi permit un telefon (fix sau mobil), apoi 17,7% nu şi-au permis achiziţionarea unui computer şi mai mult de o treime (35%) nu şi-au permis cumpărarea unui autoturism.

    Pe baza răspunsurilor patronilor privind starea de sănătate, studiul INS relevă că, în total, 1,5% au o stare „rea şi foarte rea“ şi numai 27,9% au o stare „foarte bună“. De asemenea, 8,1% din întreprinzători au avut activitatea „foarte mult“ afectată din cauza unei probleme de sănătate.

    Întrebaţi ce venituri nete le-ar fi de ajuns pentru a face faţă tuturor cheltuielilor curente, cei mai mulţi oameni de afaceri au indicat sume de peste 3.000 de lei lunar (32,7% din respondenţi). Dar sunt şi 1,7% care au afirmat că s-ar mulţumi cu până la 500 de lei lunar şi 4,2% care consideră că le-ar fi suficiente venituri cuprinse între 501 şi 1.000 de lei lunar. Un venit echivalent cu salariul mediu pe economie – 2.000 de lei lunar – ar fi suficient pentru 30,7% afaceriştii chestionaţi.

    La nivelul întregii populaţii, studiul INS arată că aproximativ o treime (32,2%) din gospodăriile românilor nu fac faţă cheltuielilor importante, respectiv cu întreţinerea locuinţei, ratele bancare şi plata utilităţilor. De asemenea, 21% din gospodăriile populaţiei „nu şi-au permis consumul a cel puţin un fel de mâncare cu carne sau peşte o dată la două zile”, 13,1% din gospodării „nu şi-au permis menţinerea unei temperaturi adecvate în locuinţă”, iar 69,2% „nu şi-au permis plata unei săptămâni de vacanţă”.
    Acum esti fericit?

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!