După 100 de ani, primul Campionat Naţional de oină fete la Mioveni

• Articol scris de: Data publicării: 10.06.2013
  • Oină

    Oină

Oină

Oină

Eveniment unic în Argeş după mai bine de o sută de ani. Pe terenul pe care de ani buni fotbaliştii de la CS Mioveni se împiedică mai tot timpul când evoluează acasă, la finele acestei săptămâni va avea loc o competiţie de o ţinută aparte, fiind aşteptaţi oaspeţi de seamă. Este vorba despre prima ediţie a Campionatului naţional de oină juniori, rezervat fetelor, eveniment ce suscită un real interes în rândul structurilor sportive afiliate la federaţia de specialitate, fiind organizat în colaborare cu Federaţia Română de Oină şi sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Evenimentul va avea loc în intervalul 15-16 iunie, la Mioveni, graţie în primul rând implicării clubului gazdă, Dacia Mioveni 2012, şi a Primăriei din localitate, în special a edilului-şef Ion Georgescu, un mare susţinător al sportului nostru naţional.

17 cluburi din ţară şi-au manifestat intenţia de a participa la această competiţie. Vor fi echipe din judeţele Maramureş, Argeş, Constanţa, Dolj, Vâlcea, Neamţ, Ilfov, Sibiu, Călăraşi, unele dintre acestea având solicitări chiar şi pentru 3 echipe. Intrarea va fi liberă, iar deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 15 iunie, la ora 9.

“Va fi ceva inedit”

La acest moment istoric al sportului nostru naţional, organizatorii aşteaptă prezenţe de marcă, fiind invitaţi atât reprezentanţi ai vieţii politice, mari sportivi, artişti, precum şi alte personalităţi din diverse domenii de activitate. Au fost pregătite multe surprize pentru participanţi, după cum ne-a mărturisit primarul Mioveniului, Ion Georgescu, care ne-a deconspirat două dintre acestea: “O întreagă echipă a muncit şi munceşte pentru ca acest eveniment să se desfăşoare într-o manieră impecabilă, iar eu vă promit că aşa va fi. Domnii Nicolae Tudose şi Dumitru Voiculescu, ce conduc clubul Dacia Mioveni 2012, s-au ocupat aşa cum trebuie. Evenimentul se va deschide într-un mod inedit, asemenea festivităţilor de la olimpiade. Şi încă un amănunt, în proporţie de 90% îl vom avea printre noi şi pe ministrul Tineretului şi Sportului (n.r. – Nicolae Bănicioiu). Va fi un eveniment de ţinută”.

În aceste zile va fi stabilit şi programul detaliat al competiţiilor. În altă ordine de idei, ar mai fi de menţionat faptul că Federaţia Română de Oină a mulţumit, pe site-ul oficial, organizatorilor acestei competiţii istorice pentru sprijinul acordat.


COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Ultimele articole din aceeaşi categorie

Juniorii de la Şcoala de fotbal Nicolae Dobrin şi-au plâns idolul

DOBRIN – 67

Ieri, iubitorii fotbalului argeşean ar fi trebuit să sărbătorească. Simbolul fotbalului din Argeş, Nicolae Dobrin, ar fi împlinit 67 de ani, însă, din păcate, destinul l-a răpit prea devreme de lângă noi.
Adrian Mutu

Adrian Mutu, bun de luat model de tinerii fotbalişti

Adrian Mutu, bun de luat model de tinerii fotbalişti. Însă, doar atunci când e vorba de ce-a făcut pe teren. Pentru că în afara stadionului...

Meciurile din liga a doua vor începe cu o întârziere de 10 minute

Federaţia Română de Fotbal a tot amânat semnarea convenţiei anuale cu LPF2, privind organizarea ediţiei de campionat 2014-2015 a ligii secunde de fotbal.
Marius Baciu

La Academica sunt aşteptări foarte mari

Marius Baciu şi Marcel Abăluţă sunt nemulţumiţi de elevii lor chiar şi atunci când aceştia joacă bine.
Simion Mazarache, autorul golului echipei muscelene

Echipele argeşene de fotbal, ultimele amicale înaintea “balului”

La finalul acestei săptămâni se va da startul sezonului 2014-2015 în ligile a doua şi a treia de fotbal. Echipele argeşene prezente în aceste eşaloane au disputat în weekendul recent încheiat ultimele meciuri amicale înainte de marele "bal".
Galeria, la înălţime

Galeria, la înălţime

Chiar dacă nu au păşit cu dreptul în sezonul 2014-2015 al Ligii a IV-a, fiind învinşi în prima etapă cu 0-2 de Unirea Bascov, jucătorii de la FC Argeş 1953 au fost încurajaţi la Valea Ursului de o inimoasă galerie.
Flavius Stoican

Flavius Stoican: “Perioada Mioveni, necesară şi utilă pentru mine”

Prezent, la finele săptămânii trecute, la Domneşti-Ilfov, la meciul amical dintre Academica Argeş şi Dinamo II, antrenorul "câinilor mari", Flavius Stoican, şi-a amintit cu plăcere de perioada petrecută la Mioveni.
Academica Argeş a jucat frumos cu Dinamo, peste nivelul Ligii a II-a

Academica Argeş a jucat frumos cu Dinamo, peste nivelul Ligii a II-a

Echipa fostului arbitru Dan Lăzărescu promite să fie o candidată autorizată la promovare
Darius Buia (stânga)

Lume bună la meci

Partida Academica - Dinamo a avut şi ceva asistenţă, deşi terenul pe care s-a jucat nu avea tribune.
FC Argeş 1953 a pierdut în prima etapă: 0-2 cu Unirea Bascov

FC Argeş 1953 a pierdut în prima etapă: 0-2 cu Unirea Bascov

Echipa suporterilor şi a fostelor glorii, FC Argeş 1953, a disputat sâmbătă primul meci oficial.