După 100 de ani, primul Campionat Naţional de oină fete la Mioveni

• Articol scris de: Data publicării: 10.06.2013
  • Oină

    Oină

Oină

Oină

Eveniment unic în Argeş după mai bine de o sută de ani. Pe terenul pe care de ani buni fotbaliştii de la CS Mioveni se împiedică mai tot timpul când evoluează acasă, la finele acestei săptămâni va avea loc o competiţie de o ţinută aparte, fiind aşteptaţi oaspeţi de seamă. Este vorba despre prima ediţie a Campionatului naţional de oină juniori, rezervat fetelor, eveniment ce suscită un real interes în rândul structurilor sportive afiliate la federaţia de specialitate, fiind organizat în colaborare cu Federaţia Română de Oină şi sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Evenimentul va avea loc în intervalul 15-16 iunie, la Mioveni, graţie în primul rând implicării clubului gazdă, Dacia Mioveni 2012, şi a Primăriei din localitate, în special a edilului-şef Ion Georgescu, un mare susţinător al sportului nostru naţional.

17 cluburi din ţară şi-au manifestat intenţia de a participa la această competiţie. Vor fi echipe din judeţele Maramureş, Argeş, Constanţa, Dolj, Vâlcea, Neamţ, Ilfov, Sibiu, Călăraşi, unele dintre acestea având solicitări chiar şi pentru 3 echipe. Intrarea va fi liberă, iar deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 15 iunie, la ora 9.

“Va fi ceva inedit”

La acest moment istoric al sportului nostru naţional, organizatorii aşteaptă prezenţe de marcă, fiind invitaţi atât reprezentanţi ai vieţii politice, mari sportivi, artişti, precum şi alte personalităţi din diverse domenii de activitate. Au fost pregătite multe surprize pentru participanţi, după cum ne-a mărturisit primarul Mioveniului, Ion Georgescu, care ne-a deconspirat două dintre acestea: “O întreagă echipă a muncit şi munceşte pentru ca acest eveniment să se desfăşoare într-o manieră impecabilă, iar eu vă promit că aşa va fi. Domnii Nicolae Tudose şi Dumitru Voiculescu, ce conduc clubul Dacia Mioveni 2012, s-au ocupat aşa cum trebuie. Evenimentul se va deschide într-un mod inedit, asemenea festivităţilor de la olimpiade. Şi încă un amănunt, în proporţie de 90% îl vom avea printre noi şi pe ministrul Tineretului şi Sportului (n.r. – Nicolae Bănicioiu). Va fi un eveniment de ţinută”.

În aceste zile va fi stabilit şi programul detaliat al competiţiilor. În altă ordine de idei, ar mai fi de menţionat faptul că Federaţia Română de Oină a mulţumit, pe site-ul oficial, organizatorilor acestei competiţii istorice pentru sprijinul acordat.

URMĂTORUL ARTICOL

COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Ultimele articole din aceeaşi categorie

Claudiu Niculescu

“Lunetistul” Niculescu se destăinuie

Antrenorul Mioveniului povesteşte despre marile împliniri, marile dezamăgiri, dar şi marile speranţe ale vieţii sale. Faceţi cunoştinţă cu omul Claudiu Niculescu de dincolo de golurile sale antologice.
Cornel Frăsineanu

Atletic Bradu şi SCM Piteşti, primele jocuri oficiale în sezonul 2014-2015

Astăzi se vor disputa meciurile din cadrul fazei a doua a Cupei României la fotbal, unde sunt angrenate echipele de Liga a III-a Atletic Bradu şi SCM Piteşti.
Sosire la 110 m garduri (Foto: Gabriel Pintilei, Mihai Neacşu)

România, locul 1 pe naţiuni la Campionatul Balcanic de Atletism 2014

Cu o echipă formată din sportivi talentaţi şi motivaţi, naţionala ţării noastre a avut o prestaţie de excepţie obţinând 32 de medalii, dintre care 14 de aur, 12 de argint şi 6 bronz.
Proba de 5.000 m, adjudecată de România

Balcaniada 2014: 11 medalii de aur pentru România în prima zi

Piteştiul a găzduit cea de a doua mare competiţie sportivă din această vară - Campionatele Balcanice de Atletism Seniori.
Manifestație a suporterilor echipei FC Argeș

Suporterii echipei FC Argeş şi fostele glorii îşi fac echipă de fotbal

Suporterii şi fostele glorii alb-violete vor să înfiinţeze echipa FC Argeş 2014, care ar putea să activeze în Liga a IV-a.
FC Academica Argeş

Academica Argeş – Dinamo 3-3 în amical

FC Academica Argeş a încheiat la egalitate meciul amical cu Dinamo, scor 3-3. Bucureştenii au jucat, totuşi, cu echipa a doua.
Mihăiţă Ianovschi

Mihăiţă Ianovschi a plecat de la SCM Piteşti, după doar o săptămână

După plecarea neaşteptată a lui Mihăiţă Ianovschi, Adrian Dulcea a fost numit "principal" al echipei SCM Piteşti, secund fiind ales Raul Marincău.
Marko Sutalo

Avem şi un bosniac în echipa de baschet

Conducerea echipei din Piteşti a anunţat transferul celui de-al doilea jucător străin, Marko Sutalo, fundaşul echipei naţionale a Bosniei-Herţegovina.
Ilie Năstase şi Gabriel Săndulescu

Ilie Năstase, la turneul “Comesad Open”

Duminică s-a pus punct turneului ITF de la Piteşti, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari - "Comesad Open" - câştigat de francezul Mathias Bourgue.

CS Mioveni – CSS Dinicu Golescu 3-0, victorie înainte de plecarea la munte

Sâmbătă, divizionara a doua de fotbal CS Mioveni a disputat ultimul joc amical înainte de plecarea într-un stagiu de pregătire montan.