După 100 de ani, primul Campionat Naţional de oină fete la Mioveni

• Articol scris de: Data publicării: 10.06.2013
  • Oină

    Oină

Oină

Oină

Eveniment unic în Argeş după mai bine de o sută de ani. Pe terenul pe care de ani buni fotbaliştii de la CS Mioveni se împiedică mai tot timpul când evoluează acasă, la finele acestei săptămâni va avea loc o competiţie de o ţinută aparte, fiind aşteptaţi oaspeţi de seamă. Este vorba despre prima ediţie a Campionatului naţional de oină juniori, rezervat fetelor, eveniment ce suscită un real interes în rândul structurilor sportive afiliate la federaţia de specialitate, fiind organizat în colaborare cu Federaţia Română de Oină şi sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Evenimentul va avea loc în intervalul 15-16 iunie, la Mioveni, graţie în primul rând implicării clubului gazdă, Dacia Mioveni 2012, şi a Primăriei din localitate, în special a edilului-şef Ion Georgescu, un mare susţinător al sportului nostru naţional.

17 cluburi din ţară şi-au manifestat intenţia de a participa la această competiţie. Vor fi echipe din judeţele Maramureş, Argeş, Constanţa, Dolj, Vâlcea, Neamţ, Ilfov, Sibiu, Călăraşi, unele dintre acestea având solicitări chiar şi pentru 3 echipe. Intrarea va fi liberă, iar deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 15 iunie, la ora 9.

“Va fi ceva inedit”

La acest moment istoric al sportului nostru naţional, organizatorii aşteaptă prezenţe de marcă, fiind invitaţi atât reprezentanţi ai vieţii politice, mari sportivi, artişti, precum şi alte personalităţi din diverse domenii de activitate. Au fost pregătite multe surprize pentru participanţi, după cum ne-a mărturisit primarul Mioveniului, Ion Georgescu, care ne-a deconspirat două dintre acestea: “O întreagă echipă a muncit şi munceşte pentru ca acest eveniment să se desfăşoare într-o manieră impecabilă, iar eu vă promit că aşa va fi. Domnii Nicolae Tudose şi Dumitru Voiculescu, ce conduc clubul Dacia Mioveni 2012, s-au ocupat aşa cum trebuie. Evenimentul se va deschide într-un mod inedit, asemenea festivităţilor de la olimpiade. Şi încă un amănunt, în proporţie de 90% îl vom avea printre noi şi pe ministrul Tineretului şi Sportului (n.r. – Nicolae Bănicioiu). Va fi un eveniment de ţinută”.

În aceste zile va fi stabilit şi programul detaliat al competiţiilor. În altă ordine de idei, ar mai fi de menţionat faptul că Federaţia Română de Oină a mulţumit, pe site-ul oficial, organizatorilor acestei competiţii istorice pentru sprijinul acordat.

URMĂTORUL ARTICOL

COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Ultimele articole din aceeaşi categorie

Sorin Ploscaru, directorul sportiv al echipei de volei SCM Piteşti

Fugind de orele de sport, tinerii fug de propria sănătate

În rândul elevilor, sportul preferat a devenit, de câţiva ani încoace, fuga de orele de educaţie fizică şi sport.
Stadionul Nicolae Dobrin, Pitești

CS Mioveni şi FC Academica, în aceeaşi serie

În Liga a II-a s-au înscris numai 26 de formaţii, ceea ce înseamnă că în sezonul 2014-2015 vom avea două serii a câte 13 echipe. Echipe argeşene vor fi repartizate în seria a doua.
Mihai Olteanu

Secundul Marius Stoica, schimbat după… două săptămâni

Locul lui Marius Stoica pe banca celor de la CS Mioveni a fost luat de fostul căpitan Mihai Olteanu, recent retras din activitate.
Andreea Chiţă, alături Bogdan Chiriac

Înotătoarea Andreea Chiţă a strălucit şi la concursul “Camelia Potec”

Andreea Chiţă a câştigat trei din cele şase medalii cu care sportivii de la CSM Piteşti s-au întors de la concursul de înot "Camelia Potec", rezervat copiilor cu vârste între 9 şi 11 ani.
Pluton compact la 800 m fete

A doua zi a Campionatului Naţional de Atletism, al doilea titlu pentru piteşteni

Ştafeta 4x100 m băieţi a adus Piteştiului al doilea titlu la Campionatul Naţional de Atletism seniori şi tineret al României. Politicienii au fost şi ei la înălţimea... declaraţiilor.
Gardurile, trecute parcă fără efort

Pista stadionului “Nicolae Dobrin”, inaugurată cu o medalie de aur

După o pauză de peste 20 de ani, Piteştiul a devenit capitala atletismului românesc, odată cu organizarea Campionatului Naţional de Atletism pe stadionul Nicolae Dobrin.
Dan Lăzărescu, preşedintele clubului Academica Argeş

Academica Argeş – Dinamo, amical joi, la Domneşti

Academica Argeş va susţine două partide amicale în această săptămână, cu CS Baloteşti şi Dinamo Bucureşti.
CS Mioveni a învins cu greu Urban Titu

CS Mioveni, victorie chinuită cu Urban Titu, scor 2-1

Elevii lui Claudiu Niculescu au dispus cu 2-1 de divizionara a treia Urban Titu, antrenată din această vară de Adrian Neaga.
Mirko Kovac, în tricoul echipei SCM U Craiova

Mirko Kovac, un nou transfer la BCM U Piteşti

Mirko Kovac, care în sezonul precedent a fost printre cei mai buni sportivi de la SCM U Craiova, a ajuns la o înţelegere verbală cu argeşenii, urmând să semneze contractul de joc.
Crinu Olteanu, Adrian Bughiu şi Leonard Doroftei

Crinu Olteanu şi Leonard Doroftei, la “Cupa Argeşului”

Gala de box "Cupa Argeşului a propus celor 700 de spectatori prezenţi la Sala Sporturilor din Trivale 13 meciuri.