ad
ad

7 Comentarii

 1. 1

  Anonim

  Pai da acum cautati voi daca taia aia ilegal lemne ,si daca era ilegal ce o astepta sapte copii acasa tampitilor nu le vindea ,ia vedeti voi acum cercetati taia nu taia ilegal este moarta arestatio ia vedeti arestati pe aia mici ca sunteti buni de dastea niste tampiti sunteti parca le vindea

  Reply
 2. 2

  Ioan

  Anonimule…ești cam nervos…ce se întâmplă…erai și tu la „tăiat” de lemne…în același loc… este logic sa se facă cercetări…pentru a se clarifica toate…responsabilitățile….șapte copii acasă….hmmmm….cam înțeleg din ce etnie se trăgea cetățeanca și…cât de legal era…prin… pădurea privata…adică dacă fura lemne sa le duca acasă…nu se mai cheamă furt…este ajutor …vai de capul vostru de cetățeni….cum știți sa va justificați lipsa de educație și respect pentru civilizație și proprietate…învățați sa munciți…sa va educați și sa respectați…legea.

  Reply
 3. 3

  Anonim

  Ioan susține ca trebuie sa se facă cercetări. Corect! Șapte copii acasă și o mama într-o padure. De ce o mama? De ce are importanta etnia femeii? POATE CA ERA LA FURAT DE LEMNE. Cunoști tu, Ioane vreun depozit unde se vând lemne de foc? Și-ar fi permis acea amarata sa cumpere lemne? De ce a fost ea nevoita sa plece după lemne? Vreau sa știu cum ai acționat împotriva celor care au furat și fura zilnic zeci, sute de metri cubi, nu câteva vreascuri. Pe ce lume trăiești, atunci când vorbești de educație? Cine sunt cei care nu respecta legea și s-au îmbuibat. Ai mai scris despre ei, dar acum te contrazici! De data aceasta îmi este rușine cu comentariul tău., de foarte multe ori placanduu-mi.Ai pute sa ajuți cu ceva copiii ăștia rămași fără mama?

  Reply
 4. 4

  Ioan

  Anonimule…nu am în intenție sa polemizez dar…legea trebuie respectata…nu exista nicio scuza pentru furt…este un eveniment nefericit….pentru ca a decedat un om însă…proprietarul pădurii descoperea mai tarziu ca…a scăzut numărul copacilor…din padurea sa…primită de la tatal sau…accidentul nu s-a produs de la vreascuri…proprietatea trebuie respectata….trebuia sa mearga la proprietar sa ceara permisiunea de a curata padurea de vreascuri….dacă nu o primea…asta este…mergea la Primarie…cauta o solutie legala….despre copii…familiile trebuie sa fie responsabile în privința numărului…trebuie sa faci copii câți Îți permiți sa le asiguri…un trai decent și educație corespunzătoare…nu este responsabila societatea de deciziile personale ale indivizilor…faci copii și apoi…îi folosești ca arme de santaj pentru a primi ajutor de la stat sau mila…prin cerșit….sau sa-ti justifici gesturile de furt….părinții copiilor si-au asumat conștient sau nu…în contextul în care nu au educatie…o meserie….nu lucreaza..riscul de a ajunge în situații extreme…știi proverbul…dacă n-ai cap…vai de picioare…copii vor ajunge la orfelinat…o forma de sprijin pe care o oferim tot noi cetatenii care…am mers la scoala…ne-am educat…suntem civilizați…muncim și plătim taxe…oferim sprijin familiilor sa-si educe si civilizeze copii prin intermediul scolilor…ajutam și individual… când este cazul…nu fur și nu încurajez furtul…. comunitățile respective….oamenii care le compun trebuie sa se ajute singuri….educandu-se…învățând o meserie…practicand-o….și fiind responsabili cu viața lor…nu furând…nu șantajand…nu amenințând….nu aceasta este calea. S-auzim numai de bine!

  Reply
 5. 5

  Anonim

  Știu ca ești foarte abil și-n mare parte accept ceea ce ai spus. Nu te-ai legat de cei care mint și fura zilnic la scara mare. Care este sprijinul acordat în scoli, când totul se plătește? De ce vin toate salbaticiunile în orașe? De ce ne expun calamităților cei ce taie masiv din „pădurea noastră”? Știi foarte bine ca oamenii ăștia amărâți sunt surse de vot. NU TE CITESC DE AZI DE Ieri. și ți am apreciat pe bune comentariile pertinente. Ai capacitatea de a înțelege lucrurile asa cum sunt, fără îndoială, dar de data asta parca nu dorești! Cu stima!

  Reply
  1. 5.1

   Delia Dumitrica

   Sunteti doi comentatori bine intentionati si respect argumentele fiecaruia. Inteleg de la ambii ca doriti sa se faca dreptate… Daca Imi permiteti, as vrea sa completez: interesul colectiv primeaza interesului individual. Este foarte grava situatia cand moare mama a 7 copii, indiferent de etnie. Dar este si mai grava situatia in care moare , intr-o maniera sau alta, ecosistemul unei tāri intregi. De aceea , putem delimita drama unei familii de drama unei natiuni, din care ultima este mult mai grava. Pentru prima situatie trebuie sa recunoastem ca sunt multe familii cu multi copii, pe care îi cresc, de multe ori, cu roadele altora (padure, case , gradini etc.); stiu ca trebuie sa fim UMANI, dar la fel de bine cred ca si oamenii care muncesc trebuie sa fie protejati, chiar daca au sau nu copii de crescut. Adica faptul de a avea multe guri de hrānit nu ne da dreptul sa luam de la altii, ci ar trebui sa ne faca mai responsabili (chiar si ca nr. de copii…). Eu nu stiu daca biata femeie era acolo la furat de lemne, dar , daca era, atunci ce educatie a dat celor 7 copii de acasa? Ei oare au inteles ca, in ziua de azi, copiii se cresc asa, cu ceea ce se poate fura de la altii, doar pt. ca o mama cu multi copii se bucura de mai multa clementā in fata legii? As mai avea o intrebare: despre tatal copiilor ce se stie? De ce o mama(o femeie) se gasea intr-un loc unde ar trebui sa stea barbatii? Oricum cert e ca , daca intr-o familie copiii trebuie sa creasca astfel, cu roade ale unor fapte ilicite ale parintilor, ar fi mai bine ca ei sa fie incredintati unor institutii abilitate. Altfel, din parinti infractori , cresc, de asemenea , copii cu aceeasi soarta. Numai ca la noi aceste institutii nu sunt serioase si nu asigura copiilor un climat benefic. Atunci care e solutia? Credeti-ma, nu mai inteleg nimic. Inteleg doar ca avem de a face cu un climat social foarte bolnav, in care oamenii au tendinta sa traiasca de azi pe maine, farà planuri de viitor; se bucura la un ajutor social pentru copiii din batatura, farà sa se gandesca la ceea ce ei vor face cand vor fi mari. In cazul de fata, daca se dovedeste ca „moarta a fost vinovata”, ce se va schimba? Nimic , atât pt. copii, cat si pt. comunitate. Ar trebui eliminati aceia care au distrus mii si mii de hectare de padure, dar si cei care le-au acoperit spatele.

   Reply
 6. 6

  Anonim

  De ce zice de etnie pate era de alta religie nu ca erau romi poate ei loa lemne pentru ei nu sa le vândă

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.