4 centre rezidenţiale pentru persoane adulte cu handicap în judeţul Argeş

• Articol scris de: Data publicării: 08.03.2013

Conform celor mai recente date disponibile, în cele 4 centre rezidenţiale pentru persoane adulte cu handicap din judeţul Argeş se asigură protecţie unui număr de 630 persoane. Este vorba de 242 de persoane în două centre de zi de tip ambulatoriu şi de 34 de persoane care beneficiază de serviciile unei unităţi de îngrijiri la domiciliu pentru vârstnici. Centrele de zi şi centrele rezidenţiale reprezintă locaţii în care serviciile sociale sunt acordate de personal calificat şi care dispun de infrastructura adecvată furnizării acestora. Numărul beneficiarilor este uşor mai mare decât în urmă cu un an.


COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Teme abordate în acest articol

» Persoane cu handicap


Articole pe aceleaşi teme

Sorina Honţaru

Activitatea comisiei pentru persoanele cu handicap, deblocată

Comisia nu mai funcţionează de o lună, în contextul în care mai mulţi medici sunt vizaţi de procurori pentru că ar fi încadrat diverse persoane în grade de handicap fictive, contra unor sume de bani.
Vlad Dinică sau cum autismul poate fi învins prin... muzică

Vlad Dinică sau cum autismul poate fi învins prin… muzică

De "Ziua Internaţională a Familiei", piteştenii prezenţi la seminariile organizate la Biblioteca Judeţeană au fost martorii unui spectacol emoţionant în care Vlad Dinică, un adolescent diagnosticat cu autism, le-a demonstrat tuturor cum această cumplită afecţiune poate fi combătută prin muzică.

Persoanele cu handicap fizic reclamă discriminări

Centrului "Nova" îi este alocat doar echivalentul a 8.135 euro, pe când asociaţiile surzilor şi nevăzătorilor primesc de la Guvern 17.100 euro
Astăzi, persoanele cu autism pot fi ajutate

Alege să fii vocea unui copil cu dizABILITĂŢI!

Ziua internaţională de conştientizare a autismului este marcată, astăzi, la Primăria municipiului Curtea de Argeş printr-o manifestare organizată de Şcoala Specială "Marina".

ASCHFR Argeş îşi prezintă bilanţul anului 2013

Mâine, în sala de şedinţe a Primăriei Piteşti va avea loc şedinţa de bilanţ a activităţii depuse anul trecut de Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic-România, Filiala Argeş.
Terapia 3C, un ajutor pentru copiii cu autism din Piteşti

Terapia 3C, un ajutor pentru copiii cu autism din Piteşti

Izolaţi într-o lume a lor de o boală care îi împiedică să se dezvolte normal, copiii cu autism din Piteşti pot fi stimulaţi să se concentreze şi să fie conştienţi de ceea ce fac, prin Terapia 3C, realizată prin exerciţii fizice.

Pavaj tactil în Piteşti

La sugestia asociaţiilor persoanelor cu handicap, în bugetul pentru acest an al Piteştiului va fi inclus şi un pavaj special, tactil, pentru trecerile de pietoni.
Voluntarii descarcă dispozitivele

Donaţii de început de an din Germania pentru persoane cu handicap

Ieri, la atelierul de reparaţii al ASCHF-R a sosit un nou transport cu donaţii din Germania constând în aparatură şi dispozitive medicale destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Centrul de la Vultureşti, închis

Vechiul centru pentru persoanele cu handicap din Vultureşti a fost închis ieri, pacienţii fiind mutaţi în două noi centre moderne
Ion Toloş (stânga) a onorat invitaţia d-lui Adrian Popescu

Colinde şi magie pentru copii cu handicap

Copii şi tineri membri ai Asociaţiei de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic-Români au pus în scenă un spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă