Camerele video de la Drumuri Naţionale – cu ochii pe şoferi

• Articol scris de: Data publicării: 27.10.2012
  • CNADR şi-a trimis

    CNADR şi-a trimis "spionii" la Ştefăneşti

CNADR şi-a trimis "spionii" la Ştefăneşti

CNADR şi-a trimis "spionii" la Ştefăneşti

Ieri-dimineaţă, pe marginea DN 7, în Ştefăneşti era oprită o autospecială, iar alături de ea erau montate două camere de luat vederi. În spatele maşinii, un bărbat supraveghea un monitor video, conectat la aparatele din interior. Întrucât autoturismul nu era inscripţionat nici cu însemnele specifice poliţiei, nici cu cele ale Registrului Auto Român, am oprit să aflăm despre ce este vorba.

După ce ne-am legitimat, amabil, cel care supraveghea aparatura, inspector în cadrul CNADR după cum ne-a declarat, ne-a explicat că se verifică dacă pentru vehiculele aflate în trafic a fost sau nu achiziţionată rovinietă. Potrivit inspectorului, sistemul funcţionează on line cu dispeceratul central al CNADR, unde există posibilitatea constatării în timp real dacă pentru respectivul autovehicul a fost sau nu eliberată rovinietă. Dacă se constată că şoferii/deţinătorii maşinilor nu deţin un astfel de document, se întocmeşte proces-verbal de contravenţie, care în maximum 30 de zile va fi comunicat contravenientului, iar acesta are posibilitatea achitării cuantumului sancţiunii în termen de 48 de ore de la primirea înştiinţării.

Problema care se pune este că respectivul tronson de drum e într-un oraş. Probabil mulţi şoferi nu au rovinietă, considerând că, atâta timp cât circulă în localitate, nu au această obligaţie, deşi excepţie de la regulă o fac doar mijloacele de transport public de persoane. CNADR susţine că toţi cei care circulă pe drumurile naţionale trebuie să aibă rovinietă.

În replică, şoferii zic că această obligativitate ar trebui să opereze doar în afara localităţilor. Apoi, fără să ştie că au fost înregistraţi de camerele video, unii dintre potenţialii contravenienţi au cumpărat rovinietă în ziua respectivă, situaţie în care nu pot fi suspectaţi de rea-credinţă. Sunt doar două dintre aspecte pentru care amenzile sunt contestate la instanţă cu zecile de mii.

În altă ordine de idei, conducătorii auto sunt nemulţumiţi că statul, prin CNADR, încasează taxă de drum, dar nu face nimic pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. Şi atunci se nasc cel puţin două întrebări fireşti: unde se duc banii, dacă drumurile arată ca vai de lume? Şi de ce CNADR nu este obligată la plata despăgubirilor, dacă o maşină suferă avarii din cauza condiţiilor deficitare de drum?

Profitând de un cadru legislativ ambiguu şi vădit părtinitor, chiar nu ne mai mirăm de ce unele companii de stat se vaită permanent că n-au fonduri, dar tot încasează…

URMĂTORUL ARTICOL

COMENTEAZĂ ARTICOLUL!

Comentariile necesită aprobarea unui administrator, care NU este autorul articolului.
Pentru ca opinia dvs. să fie publicată pe site-ul ziarulargesul.ro, evitați limbajul licențios!
Redactorii și administratorii site-ului ziarulargesul.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile ce apar pe această platformă media. Comentariile exprimă punctul de vedere şi opiniile autorilor şi nu ale Redacţiei. Redacţia Ziarului "Argeşul" nu oferă garanţii pentru lipsa de acurateţe a comentariilor postate de cititori, pentru mesajele incomplete, inutile sau pentru orice informaţii prezentate în comentarii.

Teme abordate în acest articol

» Poliţia Argeş


Articole pe aceleaşi teme

Petre Ioniţescu

“Zilnic confiscăm ţigări din Piaţa Ceair”

Ieri a avut loc şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, unde Inspectoratul de Poliţie Argeş şi Poliţia Locală Piteşti au prezentat câte o informare privind activităţile desfăşurate.
Micuţii, încântaţi de darurile primite

Poliţiştii au îmbrăcat haine de iepuraşi

Ieri, o echipă a Poliţiei Judeţene Argeş a făcut o scurtă vizită la Complexul de Servicii Sociale pentru Copii cu Handicap din Valea Mare, Ştefăneşti.
Ionel Ispir

Comandantul Poliţiei Argeş: “Avem o problemă cu Piaţa Ceair”

Deşi acţiunile Poliţiei în Piaţa Ceair sunt din ce în ce mai intense, şeful poliţiştilor recunoaşte că încă sunt probleme în marele vad comercial al Piteştiului.

Poliţia Locală Piteşti are sediu nou

Din această lună, Poliţia Locală Piteşti dispune de o clădire proprie, situată în curte cu Inspectoratul Şcolar Argeş (peste drum de Judecătorie).
Ionel Ispir

Ionel Ispir, numit oficial şef al Poliţiei Argeş

Începând de ieri, comisarul-şef de poliţie Ionel Ispir este noul inspector-şef al Poliţiei Judeţene Argeş.
Ionuţ Roşu

Bandă de proxeneţi, capturată la Piteşti

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţi organizate din Argeş au efectuat o acţiune pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de constituire în grup organizat şi proxenetism.
Ca de fiecare dată, mascaţii au fost în centrul atenţiei

Avansări în grad de Ziua Poliţiei

Pentru a marca Ziua Poliţiei Române, Poliţia Judeţeană Argeş a organizat o serie de manifestări care s-au încheiat ieri cu o defilare pe traseul Primărie - Piaţa "Vasile Milea".
Concurenţii, gata de start

Educaţie rutieră în Parcul “Lunca Argeşului”

Conducerea Poliţiei Argeş a inaugurat, ieri, în colaborare cu Primăria Piteşti, proiectul "Învăţăm să circulăm" destinat educaţiei rutiere a copiilor.
Demostraţie prezentată de mascaţi

Poliţia a fost cotropită de… copii

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, care va fi celebrată marţi, 25 martie, la Poliţia Judeţeană Argeş a fost organizată ieri o zi a porţilor deschise.
Constantin Nedelescu

De la 1 martie, noi modificări de funcţii la Poliţia Argeş

Începând cu data de 1 martie, la nivelul subunităţilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş au survenit anumite modificări în statul de funcţii al instituţiei.